The requested content is not available in your language. You have been redirected to the default version:

FSC logolicentie-overeenkomst

FSC logolicentie


Via een FSC logolicentie-overeenkomst krijgt een bedrijf of
organisatie formeel het recht om het FSC keurmerk te gebruiken.


Voor certificaathouders
Voor FSC certificaathouders (bosbeheerders, Chain of Custody certificaathouders) wordt dit geregeld via hun certificeringsinstelling en biedt dit mogelijkheden rond zowel ‘on product’ labeling als op vlak van promotioneel logogebruik.

Voor niet-certificaathouders
Ook niet-gecertificeerde bedrijven kunnen in bepaalde omstandigheden een logolicentie-overeenkomst afsluiten, die hen mogelijkheden biedt om promotioneel gebruik te maken van de FSC trademarks. Het gaat hier doorgaans over het commercieel gebruik van de FSC trademarks ter promotie van individueel gelabelde FSC producten, die ongewijzigd doorverkocht worden aan eindge-bruikers, zonder formeel (op de verkoopsfactuur) een FSC claim te maken. 

Niet-gecertificeerde bedrijven en organisaties kunnen hiervoor terecht bij FSC België voor het afsluiten van zo’n FSC logolicentie-overeenkomst. FSC België staat dan in voor de controle van het correct gebruik van het FSC keurmerk, en waar nodig de verificatie van aankoopdocumenten van de FSC gecertificeerde producten. Bij interesse of vragen hieromtrent, kan u contact nemen met FSC België.

Ook in andere situaties, bijvoorbeeld wanneer u als adviesbureau informatie geeft omtrent het aankopen van FSC producten en/of het behalen van FSC certificering, kan het afsluiten van een FSC logolicentie-overeenkomst noodzakelijk zijn.

Voor niet-commercieel en/of informatief gebruik is een FSC logolicentie-overeenkomst niet steeds noodzakelijk.

Neem bij interesse, vragen of twijfel zeker contact op met FSC België.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202