FSC label en garantie

De beste garantie voor verantwoord bosbeheer

© FSC Belgium
Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bvb. ook door recyclage). 

Het gebruik van FSC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen.


De FSC labels en garanties
FSC gelabelde producten kan je gemakkelijk herkennen aan het FSC label dat op het product of zijn verpakking staat. Er bestaan 3 types van FSC labels die je op producten kan terugvinden. Het gebruik van deze labels is strikt gereglementeerd en gecontroleerd.

Niet alle FSC gecertificeerde producten dragen een FSC label. Bij de verkoop van dergelijke producten is de FSC factuur van jouw FSC gecertificeerde leverancier de garantie die je zekerheid geeft dat het om FSC producten gaat.

De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Het FSC label is het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, alsook door sociale en economische actoren. Op vlak van het aantal bedrijven dat actief bezig is met FSC certificering, is het FSC systeem zowel in België als wereldwijd het grootste.

Meer informatie omtrent de werking van FSC kan u vinden in een ander onderdeel: 'Over FSC'.

FSC in cijfers

Wereldwijd
198.702.928 ha FSC bos
32.797 CoC certificaten
België
23.259 ha FSC bos
691 CoC certificaten
(cijfers 02/08/2017)

read more …
© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202