Stageplaats / leerplek: Projectmedewerker ‘Lokale Overheden’

In kader van een ‘beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) of stage i.k.v. opleiding

Aanbieding stageplaats
Projectmedewerk(st)er ‘Lokale Overheden / Enquête duurzaam houtgebruik’

Voor een gemeenschappelijk project rond duurzame overheidsaankopen zoeken WWF België en FSC België een stagiaire voor de uitvoering en opvolging van een enquête rond de engagementen en praktijk op vlak van het duurzaam aankopen van hout en papier bij Belgische steden en gemeenten. Duurzame overheidsaankopen zijn immers een belangrijke drijvende kracht om het gebruik van producten uit verantwoord beheerde bossen te promoten.

Doel van de stage

  • Het uitvoeren en opvolgen van een enquête bij Belgische steden en gemeenten om hun engagementen op vlak van hun duurzaam aankoopbeleid van hout en papier..
  • Het identificeren van voorbeelden van ‘best practice’ en opvolging hieraan geven waar nodig.
  • Het voorbereiden van een communicatie rond de resultaten naar de doelgroep van steden en gemeenten, alsook het groot publiek.

Modaliteiten van de stage

  • Stageduur van 3 tot 6 maanden
  • Onkostenvergoeding voor transport e.a. onkosten
  • Verloning mogelijk (mits inpasbaar ikv BIO/VDAB)

Profiel
We zoeken een masterstudent(e) of een pas afgestuurde met een master diploma, met een interesse in duurzame ontwikkeling en met goede communicatieve vaardigheden. Kandidaten met een specialisatie in biologie, milieuwetenschappen of politieke en communicatiewetenschappen komen zeker in aanmerking.

  • Franstalig of Nederlandstalig met bij voorkeur een voldoende kennis van de andere taal. Een goede kennis van het Frans is zeker een meerwaarde.
  • Een goede werkorganisatie.
  • Vlotte communicatieve vaardigheden per telefoon en per email.

Begeleiding
De stage wordt omkaderd door de directeur en andere personeelsleden van FSC België. De stagiair zal ook deelnemen aan overleg met de Forest Policy Officer en de Advocacy & Communications manager van WWF.

Plaats van de stage
De stage zal uitgevoerd worden in het kantoor van FSC België in Leuven (Heverlee), wat vlot via openbaar vervoer te bereiken is. Binnenlandse verplaatsingen zijn mogelijk.

Solliciteren
U kan u kandidatuur indienen tot 28 februari door uw CV en motivatiebrief te sturen aan Bart Holvoet (Directeur FSC België) via bart.holvoet(at)fsc.be.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202