Waarom FSC?

Forests For All, Forever!

FFAFBossen zijn van onschatbare waarde op vlak van biodiversiteit en vervullen ecosysteemdiensten die cruciaal zijn voor het voortbestaan van het leven op onze planeet. Zo vindt meer dan 80% van de terrestrische dier- en plantsoorten zijn thuis in bossen. En ook zo'n 1.6 miljard mensen hangen rechtstreeks af van bossen voor hun levensonderhoud. De druk op onze bossen blijft helaas echter bijzonder groot.

Tussen 2010 en 2015 hebben we jaarlijks ongeveer 6.5 miljoen hectare natuurlijk bos verloren, ofwel 17 voetbalvelden per minuut. Ontbossing zorgt voor 15% van de wereldwijde CO₂-uitstoot en speelt een grote rol in klimaatverandering.

Duurzaam bosbeheer is één van de oplossingen om wereldwijd bossen te beschermen en te behouden, en dit is exact waar het bij FSC om gaat.


Klimaat & SDGs

SDG's square

Duurzaam bosbeheer speelt een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering én het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDGs).

Impact

FSC sign in forest

FSC boscertificering heeft een positieve impact op het bos en samenleving. Ontdek hier voorbeelden uit alle hoeken van de wereld.

Via de impacttool van FSC Nederland kan u ook zelf concreet berekenen welke positieve impact uw gebruik van FSC-hout heeft voor het klimaat, de biodiversiteit en op sociaal vlak.

En zoveel meer..

Reason5

> Ontdek hier 10 goeie redenen om voor FSC te kiezen.

> Of de WWF infographic


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202