Loods regiokantoor Hechtel-Eksel

(PUBL-2)

Loods Hechtel
Regiokantoor Hechtel- Eksel 1
Regiokantoor Hechtel- Eksel 2
Regiokantoor Hechtel- Eksel 3


Ligging project: Heuvelstraat, Hechtel-Eksel

Beschrijving project:
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gaf atelier vík de opdracht om een loods met kantoren te bouwen op de overgang tussen een woonwijk en een industriezone. ANB zette de voorbije jaren in op het samenbrengen van kantoren, opslagplaatsen, kleedkamers en vergaderruimten die voordien verspreid lagen in de bossen in beheer bij ANB. Het gebouw heeft 2 doelstelligen:

  • de verspreide voorzieningen te centraliseren en de dagelijkse werking te organiseren
  • de organisatie een gezicht te geven. Duurzaamheid en technologische innovatie zijn cruciaal in het ontwikkelen van de nieuwe gebouwen: er wordt ingezet op bio-ecologische, (bijna) klimaatneutrale gebouwen waarvan het hout een Chain- of Custody label heeft.

De architecten kregen de vraag van ANB om de kantoren in de loods te integreren, en ontwierpen twee, door een inkom met luifel verbonden volumes die de dubbele functie en de site van het gebouw weerspiegelen. De grens tussen de woonwijk en de KMO-zone wordt benadrukt door de kantoren onder te brengen in een bij de woningen aansluitend volume, terwijl de gestandaardiseerde loods met technische installaties, schrijnwerkerij en opslagplaats terugspringt in het straatbeeld en aansluiting zoekt bij de nabijgelegen magazijnen.

Toepassing FSC® :

  • Siberische lariks voor buitenschrijnwerk
  • Bekledingsplanchetten in Platowood

Oplevering:
voorlopig opgeleverd


< terug naar de overzichtspagina

Regiokantoor Hechtel EkselRegiokantoor Hechtel Eksel

Opdrachtgever en indiener van het project :
Natuurinvest

Architect:
Vik (Gent)

Aannemer:
Bouwwerken Postelmans-Frederix (Beringen)

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202