Evenementen

Monday, 21 November 2016
FSC België doet weer mee met 'Music for life!'

Music for life 2016

Ook dit jaar organiseert Studio Brussel weer Music For Life: de week voor Kerstmis wordt ook dit jaar ‘de Warmste Week’. In die week zorgt iedereen voor iedereen. En ook deze keer staat FSC België in de lijst met ‘goede doelen’.


“Eigenlijk beschouwen we onze organisatie helemaal niet als een goed doel op zich” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België ). “De doelstelling van onze organisatie is het streven naar duurzaam bosbeheer wereldwijd, wat uiteraard wel degelijk een nobel doel is”.

Bossen zijn immers van onschatbare waarde op vlak van biodiversiteit en ecosysteemdiensten. Ze zijn als woon- of werkplek voor heel wat mensen wereldwijd van levensbelang in hun levensonderhoud. En uiteraard leveren bossen ons hout voor tal van toepassingen, naast andere bosproducten gaande van vruchten en noten tot medicijnen.

De ‘Forest Stewardship Council’ is een internationale ngo die samen met haar leden uit sociale, ecologische en economische hoek streeft naar duurzaam bosbeheer wereldwijd. Het FSC systeem stelt strenge sociale, ecologische en economische eisen aan het bosbeheer en wordt als enige in zijn soort gesteund door organisaties als WWF en Greenpeace. Bossen die beheerd worden volgens die FSC vereisten, kunnen via een onafhankelijke controle een certificaat krijgen. Het hout –en afgeleide producten– mogen dan een FSC label dragen, waarbij er een controle is op traceerbaarheid van bos tot eindproduct. Hiernaast zet FSC ook volop in op recyclage.

“Door te kiezen voor hout- en papierproducten met het FSC label, kan iedereen bijdragen aan beter bosbeheer wereldwijd en het realiseren van onze doelstelling,” zegt Bart Holvoet. “We zien Music For Life dan ook vooral als een middel om mensen ook voor dit thema te sensibiliseren. Steun ontvangen via de Music For Life acties zullen we inzetten voor projecten die FSC boscertificering van kleinere boseigenaren ondersteunen, bijvoorbeeld op vlak van capaciteitsopbouw of in hun opstartfase.”


> Klik hier voor FSC België op de MFL website 'Warmste Week'


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202