Evenementen

Friday, 23 June 2017
Ontdek de mogelijkheden rond ‘lokaal FSC hout’ op Demo Forest

FSC gecertificeerd hout uit het Zoniënwoud

Demo Forest – hét tweejaarlijkse bosbouwevent – gaat dit jaar door op 1 en 2 augustus, in het hart van de bossen van Bertrix. Ook FSC België zal hier als standhouder aanwezig zijn met informatie op maat van de bosbeheerder rond de mogelijkheden en meerwaarde van FSC boscertificering.


De vraag naar lokaal beschikbaar FSC-gecertificeerd hout is ondertussen al enkele jaren sterk aanwezig. Momenteel is er enkel FSC-gecertificeerd hout van Belgische origine beschikbaar in Vlaanderen en Brussel, en uiteraard ook in onze buurlanden. Via twee beloftevolle initiatieven komt hier binnenkort mogelijk verandering in en wordt er ook extra FSC-gecertificeerd bos in Wallonië gecreëerd. Het gaat hierbij enerzijds over een nieuw initiatief rond groepscertificering gericht op private bosbeheerders in België, waarvan het traject richting het behalen van een FSC certificaat momenteel lopende is. Anderzijds loopt er ook een aanvraag tot pilootproject vanuit de gemeenten Bièvre en Vresse-Sur-Semois voor het behalen van een FSC boscertificaat voor de gemeentebossen (samen ongeveer 10.000 ha).

Met de steun van de Nationale Loterij loopt bij FSC België een project om concreet werk te maken van FSC boscertificering in België. Voor meer informatie rond de mogelijkheden rond FSC boscertificering – of eender welke aanverwante vragen – kan eenieder tijdens Demo Forest terecht op de stand van FSC België.

Demo Forest

  • Wanneer ? : 01-02/08/2017
  • Waar : Bertrix
  • Praktische info : http://www.demoforest.be
  • FSC stand : info standnummer binnenkort beschikbaar

Nationale loterij logo
Project aanbod lokaal FSC hout in Wallonië, gesteund door de Nationale Loterij


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202