Evenementen

Thursday, 26 July 2018
Save the date: 03/10/2018 " FSC® alternatieven voor Single Use Plastic verpakkingen"

FSC @Empack (© FSC belgium)© FSC belgium

Event op Empack 2018
03/10/2018 11u00-12u30


Context

De Europese Commissie lanceerde eind mei 2018 haar plannen voor nieuwe wetgeving die de strijd wil aangaan met de plastiekvervuiling in zeeën en oceanen wereldwijd. Heel concreet wil de wetgeving het gebruik van de zogenaamde ‘single use plastics’ aan banden leggen, door het gebruik ervan te reduceren of zelfs te verbieden daar waar het gaat over toepassingen waarvoor alternatieven bestaan. Ook andere overheden in België tot ver daarbuiten namen al maatregelen rond dezelfde thematiek, bijvoorbeeld op vlak van het gebruik van plastiek zakken.

Zonder twijfel zullen deze initiatieven heel wat impact hebben op de verpakkingen van de toekomst. Naast een verschuiving naar alternatieve verpakkingsmaterialen, speelt doordacht ontwerpen en innovatie ook zeker zijn rol. Materialen gemaakt uit natuurlijke, hernieuwbare en recycleerbare grondstoffen zullen – al dan niet terug – een serieuze streep voor hebben, mits de grondstof op duurzame wijze ontgonnen wordt. Papier, karton en hout met een FSC® keurmerk kunnen hierbij – vaak nu al – een goed alternatief brengen.

Via diverse sprekers met praktijkvoorbeelden en verpakkingstoepassingen in brede zin wil dit event een overzicht bieden over bestaande en toekomstige mogelijkheden. Doel is om beslissingsnemers rond verpakkingen bij bedrijven inspiratie en praktische informatie mee te geven, waarbij er zeker ook ruimte zal zijn voor vragen en debat.

Het programma

Sprekers:

  • Arjowiggins – De bekende producent van grafisch papier biedt sinds enige tijd ook karton aan met FSC-keurmerk voor een waaier van verpakkingstoepassingen, zowel voor food als non-food verpakkingen, o.a. met specifieke mogelijkheden voor de farmaceutische sector.
  • Natureko – Natureko is dé specialist in duurzame, biobased en composteerbare disposables, het milieuvriendelijke alternatief voor plastic wegwerp artikelen.
  • Tetra Pak – Een brikverpakking uit volledig hernieuwbare grondstoffen?
  • FSC België – Het FSC-keurmerk als garantie voor een duurzame en hernieuwbare grondstof
  • (Andere sprekers nog op komst)

Praktische informatie

Datum: woe 03/10/2018
Plaats: Empack 2018 @ Brussel Expo
Uur: 11u00 tot 12u30


> Voor meer informatie en (gratis) online inschrijving, klik hier.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202