Nieuws

Thursday, 19 January 2017
Naamsbekendheid FSC® keurmerk bij Belgische consumenten stijgt naar 42%

2017 FSC bekendheid

Uit recent onafhankelijk onderzoek blijkt de naamsbekendheid van het FSC keurmerk in België verder toegenomen te zijn tot 42%. Het FSC label is hiermee met voorsprong het bekendste duurzaamheidslabel.


Zopas publiceerde het ‘Trade for Development Centre’ (TDC) - een programma van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) – de resultaten van onderzoek rond eerlijke handel wat tweejaarlijks op hun vraag wordt uitgevoerd. Naast veel aandacht voor Fair Trade, kijkt dit onderzoek ook naar keurmerken rond bio en duurzaamheid, waaronder ook het FSC keurmerk.

4 op 10 Belgen kent FSC

Volgens het onderzoek kent of herkent 42% van de Belgische bevolking het FSC keurmerk, waarbij voor het eerst de kaap van de 40% gerond wordt. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2014. Positief is ook dat 71% van de consumenten die het FSC label kennen, aangeven dat het label ook een invloed heeft op hun aankoopkeuze. Het FSC label is qua duurzaamheidslabel met voorsprong het meest gekende logo. Labels op vlak van eerlijke handel, zoals Oxfam en Fairtrade, zijn nog een pak bekender bij de Belgische consument.

De consument verwacht méér informatie

Uit het onderzoek blijkt dat Belgische consumenten ook duidelijk openstaan voor meer informatie omtrent keurmerken en de garanties die ze bieden. Gelijkaardig onderzoek uit 2015 met focus op professionele aankopers (bij overheden, bedrijven en andere organisaties) kwam ook tot een gelijkaardige conclusie.

“Beide onderzoeken tonen aan dat het echt nuttig is om als bedrijf zelf ook actief te communiceren naar klanten over FSC en het FSC-gecertificeerd aanbod” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), “en we zien alvast steeds meer FSC gecertificeerde bedrijven en licentiehouders die hier actief werk van maken”.

FSC campagne in samenwerking met WWF België

Net als in 2016, loopt er in de lente en zomer van 2017 opnieuw een FSC campagne naar het grote publiek in samenwerking met WWF België. Doel is niet enkel om het FSC keurmerk verder bekend te maken, maar ook om zo indirect het FSC-gecertificeerd aanbod verder te boosten.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202