Nieuws

Wednesday, 29 March 2017
Nieuw initiatief rond FSC groepscertificering voor Belgische private bossen: stakeholderconsultatie van start

ForetFSCsoignes (© FSC Belgium)© FSC Belgium

De firma PHBois sprl is gestart met een nieuw initiatief rond FSC boscertificering voor private bossen. In kader van dit project ging recent de stakeholderconsultatie van start.


De firma PHBois sprl heeft het initiatief genomen om van start te gaan met een project rond FSC boscertificering voor private bossen onder de noemer 'Sylva nova'. In een eerste fase omvat dit project private bossen in Argenteau, Duras, Halle en Lubbeek. Doel is om deze groepscertificering in de toekomst verder uit te breiden.


In het kader van dit project wordt momenteel een consultatieronde georganiseerd door het onafhankelijke certificeringsbureau IMOswiss AG. Deze consultatie loopt van 16 maart tot 27 april. De consultatie heeft als doel belanghebbenden of andere geïnteresseerden de kans te geven om feedback of opmerkingen te geven rond het bosbeheer in de betrokken bossen, zodat hier tijdens het certificeringsproces rekening mee gehouden kan worden.

Voor meer details over het project en/of de consultatie kan u hier terecht:

  • Ivm het project zelf: PHBois sprl – Pierre Hermans :
    info@phbois.be
  • Ivm het consultatieproces: online hier of contact nemen met IMOswiss AG, Département Forêt et Bois : forest at imo point ch

Vanzelfsprekend kan u ook terecht bij FSC België voor alle vragen in dit kader of meer algemeen rond FSC boscertificering in België.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202