Nieuws

Thursday, 10 August 2017
Verovert FSC-gelabeld schoolmateriaal ook uw schoolbank?

SchoolstuffFSC

Een nieuw schooljaar betekent vaak ook nieuwe schoolboeken en schoolgerief. Misschien kiest u of uw school ook voor schoolmateriaal met een FSC label?


Een nieuw schooljaar betekent vaak ook nieuwe schoolboeken en schoolgerief. Misschien kiest u of uw school ook voor schoolmateriaal met een FSC label? Het FSC label geeft de garantie dat een papieren of houten product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of gerecycleerd materiaal. Door te kiezen voor zo’n gecertificeerd product – als leerling of als school - draag je dus actief bij aan een beter bosbeheer wereldwijd.

Groeiend aanbod schoolartikelen
Het FSC keurmerk kan steeds vaker gevonden worden op schoolartikelen, zoals schriften, schrijfblokken, kartonnen ringmappen, of tal van andere papierwaren. Ook qua schrijf-, teken- en knutselgerief is er al een ruim aanbod FSC-gelabelde producten. Zoek en vind ze via www.ikzoekFSC.be, of hou gewoon je ogen goed open en zoek naar het label tijdens je aankopen.

Schoolboeken op en over (papier van) duurzaam bosbeheer
Een aantal uitgeverijen van schoolboeken kiest ook bewust voor FSC-gecertificeerd papier, waardoor het FSC-logo ook steeds vaker opduikt in hun publicaties. En ook in lesmateriaal met aandacht voor bossen, komt duurzaam bosbeheer al regelmatig ter sprake. Via een webstek voor scholen biedt FSC België ook zelf een lespakket aan voor leerkrachten en scholen.


Aldi - schoolgerief

Die Keure - schoolboeken


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202