Nieuws

Thursday, 01 March 2018
Olympisch goud? Op FSC hout!

FSC Snowboard Chloe Kim (© Gabe L'Heureux)© Gabe L'Heureux

De Olympische Spelen van Pyeongchang zijn weer voorbij. Anders dan bij de zomerspelen waren er deze keer geen opvallende houtconstructies waarbij FSC-gecertificeerd hout te bewonderen viel. Maar toch zit er FSC-hout achter een aantal gouden medailles…


Snowboarden is een nog vrij ‘jonge’ sport op de Olympische Winterspelen, maar wel steevast een garantie op show en spektakel. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan waarvan zo’n snowboard gemaakt is?

De kern van de ‘woodcore’ snowboards van fabrikant Burton is gemaakt van hout. Hout speelt een cruciale rol in de productie van snowboards, in tegenstelling tot ski's: de kern, die de elasticiteit en terreingeschiktheid van de planken bepaalt, is meestal gemaakt van natuurlijk hout. In 2014 zette het bedrijf de eerste stappen richting het gebruik van FSC-gecertificeerd hout, uit verantwoord beheerde bossen. Sinds 2016 zijn alle Burton snowboards FSC-gecertificeerd, en voorzien van het FSC-keurmerk. Het in de VS gevestigde bedrijf, met een productiesite in Oostenrijk, is trots op zijn FSC-certificering.

En de Burton snowboards zijn duidelijk top: maar liefst 3 gouden medaillewinnaars vlogen op hun FSC-gecertificeerde snowboard naar de overwinning (Chloe Kim - halfpipe, Shaun White – halfpipe en Red Gerard - Slopestyle).

Burton Making FSC Snowboard I (© Jesse Dawson)© Jesse Dawson

Burton Making FSC Snowboard II (© Jesse Dawson)© Jesse Dawson

FSC Boards by Burton (© Jesse Dawson)© Jesse Dawson


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202