Nieuws

Tuesday, 23 October 2018
23/10/2018 Seminarie 'Bouwen met hout' @Prowood 2018

23/10, Seminarie: Bouwen met Hout (© Eurabo, Woema!, FSC Be)© Eurabo, Woema!, FSC Be

Hout is hét bouwmateriaal van het verleden, het heden én de toekomst. Kom naar dit event en ontdek niet enkel het 'waarom', maar maak meteen ook kennis met de praktijk en de bijna onbeperkte mogelijkheden rond bouwen met hout.


Bouwen met hout zit sterk in de lift, en dit is volkomen terecht.
Niet enkel gaat het over een natuurlijke, hernieuwbare grondstof met een veel lagere milieu-impact in vergelijking met andere bouwmaterialen, ook biedt bouwen met hout op tal van andere vlakken heel wat voordelen. Bestaande technieken worden bovendien steeds verder verfijnd, en dankzij verregaande innovatie binnen de houtverwerkende industrie worden de mogelijkheden van bouwen met hout - naast de architecturale pracht van het materiaal - steeds groter.

Houtskeletbouw kent al jaren een sterke opmars, en nieuwere technieken zoals CLT raken ook steeds meer ingeburgerd. Vaak denkt men hierbij in eerste instantie aan eerder kleinere bouwprojecten of verbouwingen. Maar ook voor grotere woonprojecten, utiliteits- of industriebouw worden de technieken steeds meer ingezet, waarbij ook hoogbouw tot de mogelijkheden behoort.

Diverse sprekers uit de hout- en bouwsector geven elk vanuit hun insteek aan waarom bouwen met hout voor hen de norm mag worden. Kom dus zeker luisteren. Na afloop van het event zijn de deuren van de vakbeurs Prowood 2018 geopend, ook voor de geïnteresseerde deelnemers.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

  • 09u30 Ontvangst
  • 10u00 Verwelkoming - Bart Holvoet (FSC België)
  • 10u10 Hout: het ecologische bouwmateriaal bij uitstek - Ingrid Hontis (Fedustria)
  • 10u35 Houtbouw in vogelvlucht: overzicht van de voornaamste technieken in houtbouw (houtskeletbouw, CLT-bouw …), hun aandachtspunten en voordelen en blik op ‘circulair bouwen’ - Bart Humbeeck (Pixii)
  • 11u00 Focus op houtskeletbouw in de praktijk - Dries Hubrechts (Eurabo)
  • 11u15 Focus op CLT in de praktijk - Niko Bonnyns (Laminated Timber Solutions)
  • 11u30 Hout in architectuur: flexibel en veelzijdig Piet Kerkhof (Arche-Ligno)
  • 12u00 Uitreiking FSC Project Awards 2018
  • 12u30 Afsluitende netwerkdrink

Praktische informatie en inschrijving

Het seminarie 'Bouwen met hout' zal doorgaan op 23 oktober 2018 (van 10u tot 12u30) in de marge van de vakbeurs Prowood2018 en wordt georganiseerd door FSC België in samenwerking met Pixii en Fedustria.

Deelname is gratis, maar een voorafgaandelijke inschrijving is verplicht. Hou dus zeker de datum vrij en reserveer alvast uw plekje via info at fsc point be.

Bezoek nadien de beurs Prowood2018

Nadien kan u ook de beurs Prowood 2018 bezoeken.
U kan zich vooraf reeds online hier registreren, en gebruik maken van de registratiecode FSC104.

Partners & sprekers op event: 'Bouwen met hout' 23/10 at Prowood, Gent


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202