Nieuws

Wednesday, 27 June 2018
Latexco onderstreept zijn groeiende engagement voor duurzaamheid met FSC® certificering

Rubber tree (© Latexco)© Latexco

Bron: persbericht Latexco 22/06/2018


Latexco, één van ’s werelds toonaangevende producenten van componenten in latexschuim, PU-schuim en pocketveren voor de beddingsector, is trots dat het gecertificeerd werd door de Forest Stewardship Council (FSC). De certificering is een belangrijke stap vooruit in Latexco’s voortdurende inspanningen om duurzaam te werken.

Samenwerken met FSC

Alles wat Latexco doet, getuigt van bekommernis om het milieu.
Maar meer dan de impact van zijn activiteiten op het milieu tot een minimum te herleiden, wil Latexco ook dat zijn producten duurzaam zijn. Daarom is de onderneming ontzettend blij dat men vanaf vandaag een gamma kan aanbieden dat het FSC-keurmerk heeft.

Duurzaam beheerde bossen

Het FSC-label verzekert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen. Producten die een FSC-label dragen, zijn ook gecontroleerd op het vlak van transparantie en traceerbaarheid doorheen de voorraadketen. De licentiecode van Latexco is FSC®C139425

Jarenlang commitment voor duurzaamheid

De FSC-certificering is een volgende stap in de inspanningen van Latexco om duurzaam te werken. De voorbije 10 jaar investeerde Latexco fors in bewustwording rond duurzaamheid en werkte het een vooruitstrevende duurzaamheidsstrategie uit. De expert in beddingoplossingen slaagde er de voorbije jaren in om zijn energieverbruik met bijna 50% te reduceren, recycleert 100% van zijn afvalwater en zet latexafval om in nieuwe, nuttige producten.

“We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op onze planeet en gemeenschappen”, aldus Alexander Bolliou, Latexco’s CEO. “Daarom kozen we er jaren geleden voor om duurzame goederen en producten te gebruiken en aan te kopen. We proberen de negatieve milieu-impact en de sociale impact van onze goederen in de voorraadketen tot een minimum te beperken en willen dat onze activiteiten een positieve invloed hebben op zowel de planeet als de gemeenschap. We zijn vastberaden om op die manier verder te werken. Duurzaam zakendoen is immers echt de enige toekomstgerichte manier van zakendoen vandaag.”


Over Latexco
Latexco NV is één van ’s werelds toonaangevende producenten van beddingoplossingen in latexschuim, PU en pocketveren. De onderneming combineert de flexibiliteit en verantwoordelijkheid van een familiebedrijf met de kracht van een internationale speler. Naast de hoofdkantoren in Tielt (België) heeft Latexco ook productie- en logistieke eenheden in Spanje, Zweden, de VS (Georgia en Californië) en Indonesië (Surabaya) en gedecentraliseerde verkoopkantoren in Singapore, Spanje en Brazilië. Voor meer informatie: http://www.latexco.com


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202