Nieuws

Monday, 12 November 2018
FSC-boscertificaat toegekend aan 1600 ha bos in Overpelt, Voeren en regio Oostkamp-Aalter-Maldegem.

-

In oktober 2018 steeg de FSC-gecertificeerde oppervlakte in Vlaanderen met ruim 1600 ha.


Binnen het FSC-groepscertificaat van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werden nieuwe bossen gelegen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg opgenomen.

In Limburg werd een FSC-boscertificaat toegekend aan de bossen van de gemeente Overpelt en het ANB (samen goed voor ongeveer 682 hectare) en aan het ‘Vrouwenbos’ (67.7 ha) van de gemeente Büllingen in de Voerstreek.

In het westen werd zo’n 930 ha FSC-gecertificeerd bos op de kaart gezet, door de toevoeging van de ANB-domeinbossen Hooggoed (Aalter), Kampveld (Oostkamp) en Drongengoed (Maldegem-Knesselare) en het Nieuwenhovenbos van de gemeente Oostkamp aan het FSC-groepscertificaat.

Het groepscertificaat in beheer van het ANB omvat sinds eind oktober nu zo’n 23.850 ha FSC-gecertificeerd bos, verspreid over alle Vlaamse provincies, waarbij het zowel gaat over openbare bossen van het Agentschap en lokale overheden, als in toenemende mate ook private bossen.

“In de komende maanden verwachten we nog een heel aantal nieuwe bossen te kunnen opnemen binnen ons groepscertificaat,” vertelt Danny Maddelein (Intern auditeur FSC groepscertificaat ANB), “waaronder ook aardig wat bossen van private eigenaars in de provincie Antwerpen en Limburg.”

Voor meer informatie over het FSC-groepscertificaat van het ANB kan u hier terecht: https://www.houtverkopen.be/fsc-boscertificering


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202