Nieuws

Friday, 03 May 2019
FSC International ontvangt 1 miljoen euro van de Nederlandse Postcode Loterij om sterker in te zetten op duurzaam bosbeheer

Forest (© FSC International - Arturo Escobar)© FSC International - Arturo Escobar

De Forest Stewardship Council krijgt 1 miljoen euro van de Nederlandse Nationale Postcode Loterij om verantwoord bosbeheer wereldwijd te versnellen. FSC international zal de middelen gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen om certificering te versterken en deze toegankelijk te maken voor boseigenaren van alle soorten en maten.


"We zijn heel blij dat we deze gift hebben gekregen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij," zegt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. ‘Met drones, satellietbewaking en andere digitale tools willen we onze controles in het bos effectiever maken, data over boscertificering en bescherming beter beschikbaar maken en ketencertificering vereenvoudigen. Hierdoor krijgt de boseigenaar eenvoudiger toegang tot certificering en de markt’.

Al meer dan twee decennia heeft FSC zichzelf bewezen als een krachtig instrument voor verantwoord bosbeheer en het genereren van sociale, economische, klimaat- en andere milieuvoordelen. Desondanks staan de bossen wereldwijd nog steeds onder druk. Door adequate maatregelen te treffen kunnen we bossen behouden en klimaatverandering aanpakken. Technologische ontwikkelingen spelen daarbij een belangrijke rol en dragen bij aan FSC’s missie: Forests For All Forever.

Postcodeloterij


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202