Nieuws

Sunday, 12 May 2019
Tanzaniaans FSC®-project krijgt financiële steun van Beautiful Cups

Mpingo project

Recent kwam Beautiful Cups via FSC Nederland in contact met NGO Mpingo Conservation, een project dat werkt aan duurzaam bosbeheer volgens FSC-richtlijnen. Zo zorgen zij voor het behoud van Tanzaniaanse bossen, waarmee tevens de lokale bevolking en fauna ondersteund wordt. Via hun nieuwe product - de ‘To Go’ kartonnen koffiebeker - geeft Beautiful Cups een financiële injectie aan dit project.


De To Go cup is een kartonnen drinkbeker voor zowel koude als warme dranken die gemaakt is uit FSC-gecertificeerd karton. Beautiful Cups - het bedrijf achter deze bekers - doneert een deel van de opbrengst van de verkoop van deze bekers aan de NGO Mpingo in Tanzania. Via haar 'Rainforest projects' werden reeds herbebossingsprojecten gesteund in Indonesië, maar door het verder internationaliseren van Beautiful Cups - onder andere ook naar de Belgische markt - kwam er ruimte voor het ondersteunen van een nieuw project. Na contact met FSC Nederland werd gekozen om de NGO Mpingo uit Tanzania te ondersteunen.

Mpingo Conservation Tanzania

Mpingo ondersteunt 40 dorpen in Tanzania met verantwoord bosbeheer. Duurzaam hout oogsten, onder de strenge voorwaarden van FSC, brengt de dorpen de mogelijkheid hun levensomstandigheden te verbeteren. Een onderdeel is dan ook een bijdrage leveren aan de lokale bevolking met scholing, zorg en werk, en het verantwoord omgaan met de fauna. "Onze samenwerking met FSC Nederland en Beautiful Cups helpt ons verder om Tanzaniaanse gemeenschappen te ondersteunen en hun bossen in stand te houden, wat goed is voor mens en dier" getuigt Abigail Wills van Mpingo.

Meer info over Beautiful cups en hun 'Rainforest projects' : www.beautifulcups.nl.
Meer info over Mpingo Conservation & Development Initiative : www.mpingoconservation.org


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202