Nieuws

Tuesday, 21 January 2020
46 nieuwe Belgische FSC-gecertificeerde bedrijven in 2019

Promotiemateriaal voor FSC-gecertificeerde bedrijven

Net als de voorbije jaren konden we het afgelopen jaar heel wat verschillende Belgische bedrijven als FSC-certificaathouder verwelkomen. Deze nieuw gecertificeerde bedrijven situeren zich binnen de hout- en bouwsector, de grafische sector en in packaging.


In alle relevante sectoren konden we in 2019 nieuwe FSC-certificaathouders verwelkomen,” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), “waarbij zeker de sterke groei qua bedrijven actief rond verpakkingen opvalt”. “Ook zien we FSC-certificaten opduiken in voor ons nieuwe sectoren zoals textiel (FSC-gecertificeerde viscose) of bij bedrijven die werken met natuurlijke latex (FSC-gecertificeerde latex/rubber).

Momenteel zijn er zo’n 691 FSC-gecertificeerde bedrijven en bedrijfssites in België, wat ook in absolute cijfers een lichte stijging is. Uiteraard verdwijnen er ook certificaathouders door fusies of stopzetting van de (FSC-gecertificeerde) activiteiten, of door al dan niet tijdelijke schorsing van hun certificaat.

Ondersteuning en opleiding

FSC België biedt op verschillende vlakken informatie en ondersteuning aan bedrijven die met vragen zitten rond de implementatie van FSC-certificering binnen hun bedrijf, en dit zowel naar bestaande certificaathouders als naar bedrijven met plannen in deze richting. Zo vinden ook steeds meer bedrijven de weg naar onze opleidingen, die we ook verspreid doorheen 2020 zullen organiseren (data van reeds geplande opleidingen kan u onderaan dit bericht vinden), of kiezen ervoor om er eentje ‘InHouse’ bij hen te laten doorgaan.

Global Market Survey geeft inzage in baten van FSC certificering voor bedrijven

Regelmatig organiseert FSC Internationaal een bevraging via haar ‘Global Market Survey’, waarvan recent een nieuw rapport verscheen. Ruim 4000 FSC-certificaathouders uit zo’n 95 landen namen deel aan dit onderzoek. De resultaten geven inzage in de tevredenheid van de certificaathouders en de baten van certificering. Zo’n 75% van de respondenten zijn tevreden tot zeer tevreden over hun FSC-certificering (20% neutraal, 5% niet tevreden), en zo’n 89% geeft duidelijk aan dat een voortzetting van hun certificering een must is (10% onbeslist, 1% overweegt stop). De vraag van uit de markt (82%), een competitief voordeel (56%), de verwachtingen van klanten (78%) en het eigen duurzaamheids- en/of MVO-beleid (resp. 40% en 23%) zijn de belangrijkste redenen om FSC-gecertificeerd te zijn.

---

Eerstvolgende FSC CoC opleidingen

• 06/02/2020 – Franstalig – Namen
• 12/03/2020 – Nederlandstalig – Leuven
• 07/05/2020 – Franstalig – Namen
• 29/05/2020 – Nederlandstalig – Fedustria Gent


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202