Nieuws

Friday, 05 June 2020
Sézane, het eerste kledingmerk met een FSC-label voor hun creaties

Discover Sézane, the First Ready-to-Wear Brand With FSC Certification (© FSC France)© FSC France

Ook in de mondiale textielindustrie is de roep naar meer duurzaamheid groeiende. Sommige merken maken werk van deze uitdaging, en kijken naar het ontwerp en de herkomst van hun grondstoffen. Het Franse merk Sézane is een van hen, en de eerste om een kledingslijn gemaakt uit FSC-gecertificeerde viscose te lanceren.


Het FSC-keurmerk is uiteraard vooral gekend voor hout- en papierproducten, maar kan ook op andere producten slaan die gemaakt zijn uit grondstoffen afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Eén van de nieuwere sectoren waarin het FSC-label aan een opmars bezig is, is de textielindustrie. Papieren draagtassen, hangtags en kartonnen verpakkingen zijn al vaak te vinden in deze branche. Maar met een stijgend aanbod aan FSC-gecertificeerde viscose, duiken er sinds kort ook kledingstukken op met een FSC-label.

Heel wat merken zijn hier dan ook volop mee bezig, maar het is het Franse merk Sézane dat als eerste een 'prêt-à-porter' collectie lanceert voorzien van het FSC-keurmerk. Het bedrijf maakte werk van een certificeringsproces voor haar gebruik van FSC-gecertificeerde viscose, en wil hier ook actief over communiceren naar haar klanten. Als bedrijf met een milieubewust imago was het behalen van een certificering een bewuste keuze, en het doel is om nu verder het aandeel FSC-gecertificeerde viscose te laten toenemen naar de volgende collecties toe.

Voor meer informatie: lees het artikel van FSC Frankrijk (Frans) of FSC Internationaal (Engels).

09/06/2020 Webinar 'Forests and Fashion - Responsible forest management as a tool to enhance sustainability in the sector

Ontdek hoe verantwoord bosbeheer een rol kan spelen in het verduurzamen van de mode industrie.

Sprekers vanuit NGOs en innovatieve modemerken zullen deelnemen aan deze webinar rond duurzaamheid in de textielindustrie, en hoe FSC-certificering hierin een rol kan spelen.

Datum en tijdstip: dinsdag 9 juni van 14:00-15:00 CET

Sprekers:
• Sidse Jensen, CSR & Sustainability Manager at Masai Clothing Company
• Fabio Vercellino, Sales Manager at Brunello Spa
• Mélissa Fillion and Catharine Grant, Senior Corporate Campaigners at Canopy

Klik hier voor meer informatie of een directe toegang tot de registratie.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202