Architecten & FSC® hout

Gezocht: bosvriendelijke architecten!

© FSC Belgium
Een architect kan een sleutelrol spelen bij het toepassen van FSC gecertificeerd hout en andere houtproducten in een bouwproject.


Meer en meer opdrachtgevers kiezen bewust voor FSC gecertificeerd hout in hun projecten. Als architect kan u – waar nodig – helpen om de FSC eis op te nemen in het bestek of lastenboek, en u staat ook mee in voor de opvolging en controle bij de uitvoering. Vanzelfsprekend kan een architect ook juist de initiatiefnemer zijn, en het gebruik van FSC gecertificeerd hout voorstellen aan uw klant.

Misschien schuilt er wel een ‘bosvriendelijke architect’ in u? 
Bij FSC België kan u alvast terecht met al uw vragen en noden.


Bosvriendelijke architect?

Kiest u als architect bewust voor hout, en FSC gecertificeerd hout in het bijzonder? 
Of wil u hier graag meer werk van maken?
Of zou u graag een duwtje in de rug hiervoor krijgen?

Ontdek dan hier hoe u zich een 
bosvriendelijk architect kan noemen.

Bouwen met FSC hout?

FSC België heeft zopas een nieuwe handleiding ‘Bouwen met FSC hout’uitgebracht, met praktische informatie en tips rond het toepassen van FSC hout in bouwprojecten.
> hieronder downloadbaar of vraag ze aan via info at fsc point be

Meer info of ondersteuning?

FSC België geeft u graag meer informatie en ondersteuning rond het werken met FSC hout.

Ontdek hier ons aanbod


FSC® Project Awards!

Winnaars FSC Project Awards - vlnr Eskra Bouw & architect Ralf Coussée - De Noordboom - Bart Holvoet (directeur FSC België)- Artico Interieur - Quintelier- Rein Vanlishout (Voorzitster FSC België)Winnaars FSC Project Awards - vlnr Eskra Bouw & architect Ralf Coussée - De Noordboom - Bart Holvoet (directeur FSC België)- Artico Interieur - Quintelier- Rein Vanlishout (Voorzitster FSC België)

Dien ook uw project(en) in waarbij u gebruik maakt(e) van FSC hout en ding mee met één of meerdere van uw projecten in de categorie Particulier of Publiek gebouw, Buiteninfrastructuur of Projectbouw naar een FSC project Award 2015!

> Meer info kan u hier terugvinden.

FSC Houtstalenkistje

© FSC Belgium© FSC Belgium

Ideaal ter illustratie in uw praktijk, is onze 3e editie van het houtstalenkistje. Dit bevat een assortiment van 25 FSC-staaltjes Europese en tropische houtsoorten en plaatmateriaal. 

Een bijhorende folder verschaft u uitleg omtrent deze staaltjes.

Folder en praktische info

www.goedhoutproject.be

©Houtcreaties cvba©Houtcreaties cvba

Op www.goedhoutproject.be zijn Nederlandse en Belgische bouwprojecten te vinden, waarin FSC gecertificeerde houtproducten werden toegepast. De website wil informatie delen, inspireren en aanzetten tot het gebruik van FSC gecertificeerde houtproducten. 

Heeft u als architect ook een project gerealiseerd waarin FSC hout verwerkt is, dan kan ook uw project opgenomen worden op deze website. 

> Stuur het aanmeldformulier -te downloaden hiernaast- en enkele foto’s naar info at fsc point be


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202