Speelbos in Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof te Izegem

Wallemote-Wolvenhof 1
Wallemote-Wolvenhof 2
Wallemote-Wolvenhof 3

05/2017 - De Provincie West-Vlaanderen heeft onlangs op het speelterrein in het provinciaal Domein Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem een nieuw speelbos ingericht.

De opdrachtgever Provincie West-Vlaanderen koos hiervoor voor speeltuigen in FSC-gecertificeerd hout, geplaatst door de firma Robinia International uit Dendermonde..

West-Vlaams gedeputeerde Guido Decorte liet weten dat het speelbos een oppervlakte heeft van 4,5 ha en dat men 125.000 euro investeerde in de realisatie.

Het resultaat mag gezien worden.
In een groene ruimte staan een uitkijktoren, een hangbrug, een avonturenparcours, een amfitheater, wilgenhutten, speelbulten, een kabelbaan en picknickplaatsen. De aanwezige 150 kinderen genoten alvast gretig van de namiddagzon en speelden naar hartenlust. Na de gebruikelijke speeches mocht kinderburgemeester Luna Vautrain het speelbos plechtig voor open verklaren.

Het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof is in de voorbije zestien jaar verdubbeld in oppervlakte en neemt nu 25 hectare in. In 2016 werd naast het kasteel Wallemote al een eerste speelterrein ingericht met als thema 'Belle en het Beest'. De toestellen waren ook vervaardigd uit duurzaam Robiniahout met FSC-label


< Terug naar het overzicht


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202