Speelterrein Warandepark

201708 Robinia 1
201708 Robinia 2
201708 Robinia 3

08/2017 - Het Warandepark opende eind deze zomervakantie naast hun natuurspeelzone ook nog een 'klassieke' speeltuin en lokte zo honderden kinderen naar Essenbeek (Halle). Ze kwamen er niet alleen ravotten maar ook het uitgebreide park samen met minister van natuur Joke Schauvlieghe openen.

“Deze keer was er extra reden om er een echt feestje van te maken”, aldus schepen van jeugd Dieuwertje Poté (CD&V). “De voorbije maanden hebben we het Warandepark met bijna 10 hectare uitgebreid door landbouwgronden aan te kopen rond het park. De landschapsploegen van Pro Natura hebben die ondertussen als parkzone ingericht met o.a. een boomgaard en speelnatuur. We konden deze uitbreiding realiseren dankzij Vlaamse steun. De uitbreiding van het Warandepark kadert in het Plan Boommarter van de stad om de vele brokjes versnipperde natuur terug aan elkaar te rijgen”.

Nieuwe speeltuin

“We kozen voor natuurlijke materialen in FSC gelabeld Robiniahout en gaven de kinderen zelf inspraak op infomomenten. Ze kozen vooral voor klim- en klautertoestanden. De speeltuin kostte de stad zo'n 50.000 euro”, aldus Dieuwertje Poté. De vraag wat de kinderen zelf er van vonden, bleek overbodig.
De glunderende oogjes spraken boekdelen.

Omdat minister van natuur Joke Schauvlieghe het project financieel mee ondersteunde, kwam ze gisteren zelf het Warandepark mee openen. Omdat het Warandepark onderhouden wordt door de kudde schapen van herder Hugo O, mocht ze samen met de kinderen even kennis maken met deze herder van het Pajottenland.

(bron 'Het Nieuwsblad' 31/08)


De speeltuigen werden geplaatst door FSC gecertificeerd bedrijf Robinia uit Dendermonde


< Terug naar het overzicht


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202