FSC & scholen

Wat kan de school doen?

FSC op school


Elke school kan op een of andere manier mee helpen om de doelstellingen van het FSC label te realiseren. 


FSC kan aan bod komen in de klas of de school kan zelf gebruik maken van FSC gelabelde papier- en houtproducten. Scholen met een houttechnische opleiding, en/of andere opleidingen (bv architectuur, grafische vormgeving ...) kunnen FSC uiteraard nog meer integreren in de opleiding.

Aandacht geven in de lessen …
Eerst en vooral kan men op school aandacht geven aan het belang van goed bosbeheer en in het specifiek aan het FSC –label. Dit kan door het mee op te nemen in de lessen, of er op een andere manier bij binnenschoolse activiteiten aandacht aan te schenken.

Tot slot kan men, mits de nodige inspiratie, met het FSC label misschien iets aanvangen op schoolfeesten en opendeurdagen.

.... en als school het voorbeeld geven !
Een school kan echter zelf ook het goede voorbeeld geven, door zelf ook voor hout- en papierproducten met het FSC-label te kiezen. Kies voor FSC hout wanneer er werken uitgevoerd worden of school-meubilair gekocht wordt. Wees spaarzaam en probeer nodeloos papierverbruik te verhinderen. Kies voor papier met een zo hoog mogelijke inhoud recyclagevezels en/of papier met het FSC-label. En wie weet kan u ook de leerlingen aanzetten om voor FSC gelabelde producten te kiezen (potloden, agenda's, schrijfblokken)


FSC forest kids
voor kleuter- & basisonderwijs

© FSC BelgiumKlik hier voor veel bosplezier!

FSC lespakket:
voor het middelbaar onderwijs

© FSC Belgium

FSC in het houtonderwijs en/of andere gespecialiseerde richtingen

In het algemene FSC lespakket kan men al heel wat informatie terugvinden die geschikt is voor gebruik in het technisch houtonderwijs of andere relevante richtingen. Hiernaast zijn er de afgelopen jaren ook nog andere relevante handleidingen geproduceerd, waaronder de Handleiding Duurzaam Houtgebruik (WWF ism VIBE). Ook het FSC houtstalenkistje is heel populair bij scholen met een technische vorming.

Educatief traject voor toekomstige vakwerkers in de houtsector

Het Educatief traject voor toekomstige vakwerkers in de houtsector wil duurzaam en klimaatvriendelijk houtgebruik bij jongeren promoten. Door middel van een informatief spel in de klas, Dwarsbomen, en de Footprint, een instrument waarbij leerlingen intensief begeleid worden bij een praktijkwerkstuk, komen de verschillende mogelijkheden, problemen en bedenkingen bij duurzaam houtgebruik aan bod. Dit spel werd gemaakt door Bos+ in kader van een VAIS project waarin FSC België partner was.

Voor verdere specifieke vragen, aanvraag van folders, posters of DVD's ter ontlening, neem contact met ons op via info at fsc point be

Enkele projectvoorbeelden:

*Opgelet: als uw school gebruik wil maken van het FSC logo bij realisaties zoals hier weergegeven, informeer u dan zeker bij FSC België over het correcte gebruik van het FSC logo.

© Atheneum MerelbekeAtheneum Merelbeke
Zes eindejaarsstudenten hout-technieken maakten in 2012 een design houten ligzetel in FSC gelabeld Accoyahout. 
Duurzaamheid ligt hen goed!

© FSC BelgiumIn 2013 won het Technicum van Sint-Truiden een Green wood award met hun loungeset in FSC gelabelde padoek, als duurzaamste project voor de derde graad houtbewerking van het secundair onderwijs.

Schuilhut HammeVoor de FSC Awards 2015, diende ook het PTI van Hamme hun FSC gerealiseerd project in. De schuilhut aan een toeristisch knooppunt werd dan ook genomineerd en bejubeld. 
> Meer info over het project

Archibal de boekenworm

© FSC Belgium

Ontdek hier ons nieuwe kinderboekje over het belang van goed bosbeheer!

read more …

FSC Infographic

Infographic geknpt NL
read more …

FSC in cijfers

Wereldwijd
198.702.928 ha FSC bos
32.797 CoC certificaten
België
23.259 ha FSC bos
691 CoC certificaten
(cijfers 02/08/2017)

read more …

FSC houtstalen kistje

© FSC Belgium

Ontdek 25 FSC gelabelde houtsoorten en plaatmaterialen in een FSC vurenhouten kistje uit Belgische, Europese en tropische FSC bossen.

read more …

FSC at work

Wat betekent FSC nu in de praktijk, en hoe maken wij het verschil?

read more …

FSC project in de kijker

FSC in the picture
read more …

Waar vind ik FSC gelabelde producten?

> Vind FSC producten voor zowel particulier als professioneel:
WWW.IKZOEKFSC.BE

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202