Martal

Martal Houtimport te Sint-Katelijne-Waver beschikt sinds een paar maanden over een FSC certificaat. Sindsdien breidt de voorraad steeds verder uit in FSC-gecertificeerde Europese eik.

Martal magazijn


02/2017 - Martal Houtimport is gespecialiseerd in Europees en Amerikaans hardhout, en beschikt over een van de grootste voorraden in de aangebonden houtsoorten. De vestiging in Sint-Katelijne-Waver is meer dan 50.000 m² groot, waarvan 80% overdekt is

Kwaliteit door vakkundig droogproces en screening

Met een capaciteit van 4.000 m³ houdt het bedrijf bovendien het volledige droogproces in eigen beheer. Drogen is immers een kunst op zich en van cruciaal belang om een goede kwaliteit te garanderen. Naast de goede zorgen in het droogproces wordt elke plank bij Martal gecontroleerd om aan de strenge Martal-kwaliteitsnormen te kunnen beantwoorden. Dankzij deze strikte aanpak is Martal uitgegroeid tot dé referentie in binnen- en buitenland op gebied van kwaliteit, waarbij ook hout geleverd werd voor tal van prestigieuze en exclusieve projecten.

Winnaar ‘Meest belovend exportbedrijf van het jaar’

Dankzij haar mooie referentie-projecten in het buitenland, sleepte Martal een nominatie binnen voor de award van ‘Meest belovend exportbedrijf van het jaar’. Tijdens de nacht van de KMO op 17 maart 2017 kon het bedrijf deze nominatie verzilveren, en werd het de terechte winnaar.


Groeiend aanbod FSC gecertificeerd hout

Sinds enkele maanden beschikt Martal over een FSC Chain of Custody certificaat. Dankzij haar goede relaties met leveranciers beschikt het bedrijf over een steeds groeiende voorraad aan Europese Eik, daar waar dit bij andere leveranciers soms moeilijk te vinden is. Dankzij het FSC-certificaat kan Martal ook steeds beantwoorden aan de vraag naar FSC-hout in overheidsopdrachten of andere projecten.

Voor meer informatie: http://www.martal.be

> terug naar het overzicht

Martal opslagMartal opslag

Martal luchtfotoMartal luchtfoto

Nacht van de KMO 2017Nacht van de KMO 2017

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202