SCHELL

FSC certificaathouder Schell Projects is specialist in projectinrichting in de gezondheidszorg

Schell- Maasstad Ziekenhuis Rotterdam


05/2016 - De in Arendonk gevestigde interieurbouwer Schell Projects richtte zich tot voor kort vooral op interieurinrichting in de gezondheidszorg op de Nederlandse markt. Maar de firma heeft nog heel wat meer te bieden, en richt zich ook steeds meer op de Belgische markt.

Als specialist interieurinrichting binnen de gezondheidszorg heeft Schell Projects zich opgewerkt tot een goede partner van diverse Nederlandse architectenbureaus en aannemers. Schell Projects realiseert kwalitatief hoogwaardige interieurs, waarbij de gehele interieurbouw en de productie van los meubilair in eigen beheer gebeurt. Naast de activiteiten binnen de gezondheidszorg behoren ook horeca-projecten en een waaier aan projecten binnen de facilitaire dienstverlening tot de mogelijkheden. Sinds kort richt de firma zich ook meer en meer op de Belgische markt.

FSC gecertificeerd aanbod

“Reeds in 2009 behaalden we een FSC Chain of Custody certificaat, waardoor we interieurinrichtingen en (maat)meubilair in FSC gecertificeerde houtmaterialen mét de juiste garanties kunnen opleveren aan onze klanten” zegt Gust Janssens (projectmanager). “Enkele projecten die we met FSC gecertificeerd hout gerealiseerd hebben, zijn onder andere De nieuwe Heikant (Tilburg) en Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam).”

FSC houtgebruik in interieurprojecten

“Steeds meer overheden, openbare instellingen, bedrijven en organisaties kiezen voor FSC gecertificeerd hout in hun projecten,” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), “maar op vlak van interieurinrichting is er zeker nog heel wat vooruitgang mogelijk.”

Als opdrachtgever, ontwerper of aannemer is men er zich soms nog te weinig van bewust dat er ook voor interieurtoepassingen – binnen de zorgsector en erbuiten - heel wat FSC gecertificeerde houtproducten beschikbaar zijn. Bedrijven zoals Schell Projects tonen alvast aan dat ook voor deze toepassingen heel wat mogelijkheden beschikbaar zijn.

“Hopelijk kiezen ziekenhuizen en zorginstellingen in België ook resoluut voor hout uit ‘gezond beheerde’ bossen voor hun bouwprojecten en interieurinrichting. Hout in het interieur heeft alvast een rustgevend effect. Nog meer zo misschien als het met zekerheid uit duurzaam beheerde bossen komt” besluit Bart Holvoet.


> terug naar het overzicht

Schell - SanitairSchell - Sanitair

Schell - Meubilair: DeskenSchell - Meubilair: Desken

Schell - kastenSchell - kasten

Schell - Multifunctioneel bedSchell - Multifunctioneel bed

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202