Wie wint de eerste Belgische          
'FSC Project awards 2015' ?

Reeds ingediende projecten (© FSC Belgium)© FSC BelgiumVia de ‘FSC® Project Awards’ wil FSC België in oktober 2015 in diverse categorieën het ‘beste’ project waarbij substantieel gebruik gemaakt werd van FSC gecertificeerd hout in de kijker zetten.


Elk bouwproject waarin de keuze wordt gemaakt voor FSC, draagt bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en studiebureaus of bouwbedrijven kiezen dan ook bewust voor FSC gecertificeerd hout in hun projecten of activiteiten. En dit mag terecht meer in de kijker gezet worden.

4 FSC Project Awards: beloning én sensibilisatie
Via de ‘FSC Project Awards’ wil FSC België voorbeeldprojecten in de kijker zetten in 4 categorieën. Alle deelnemende projecten zullen dan ook de nodige visibiliteit krijgen in onze communicatiekanalen. Hiermee tonen we aan dat bouwen met FSC hout zeker en vast een dagelijkse realiteit kan zijn, en uiteraard hopen we hiermee andere actoren ook aan te zetten om te kiezen voor FSC gecertificeerd hout.

Welke projecten komen in aanmerking en hoe kan je deze aanmelden?
Bent u als opdrachtgever, ontwerper, of uitvoerder betrokken bij een bouwproject waarin FSC gecertificeerde houtproducten gebruikt werden of worden, dan kan u dit project indienen mits het voldoet aan de voorwaarden voor deelname.

En de winnaars zijn … ?
FSC België zal in het voorjaar van 2015 een jury samenstellen die de ingezonden projecten zal beoordelen, en hiervoor ook een beoordelingskader zal afstemmen. Elementen die zeker meespelen zijn uiteraard het aandeel FSC gecertificeerd hout, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van minder gekende houtsoorten of creativiteit in het ontwerp zullen meespelen. De winnaars worden onthuld en ontvangen hun award op 20 oktober 2015, tijdens het event voor het 10 jarig bestaan van FSC België op de vakbeurs Prowood2015 in Gent.

> Klik hier om de inzendingen te ontdekken

Partners FSC Project Awards 2015 – Meer info over de partnersPartners FSC Project Awards 2015 – Meer info over de partnersPartners FSC Project Awards 2015 – Meer info over de partners

Partners FSC Project Awards 2015

Partners FSC Project Awards 2015

Partners FSC Project Awards 2015

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202