Gratis FSC adviesgesprek voor bedrijven in Vlaams-Brabant

18/01/2012

Project 'Timmer de FSC keten dicht' met 6 maanden verlengd

Doel van dit project - wat ondersteund wordt door de Provincie Vlaams-Brabant - is het aantal FSC gecertificeerde hout- en bouwbedrijven in de Provincie Vlaams-Brabant een boost te geven. Over het hele land zijn er ongeveer 650 FSC gecertificeerde bedrijven (cijfers januari 2012), waarvan ongeveer de helft zich situeert in de hout- of bouwsector. Vlaams-Brabant is hierin echter nog licht ondervertegenwoordigd. 

In 2011 werden hiervoor een tweetal infoavonden georganiseerd, en konden bedrijven ook gebruik maken van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek rond FSC, op maat van hun bedrijf. Zo werden in 2011 reeds een 25-tal houtbedrijven, waaronder schrijnwerkers en andere houtverwerkende bedrijven, bezocht. Een deel van deze bedrijven heeft ondertussen zijn FSC CoC certificaat behaalt

Dankzij de verlenging van dit project, kunnen bedrijven uit Vlaams-Brabant nog tot juni 2012 een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij FSC België. De gesprekken zijn bedoeld voor bedrijven met zetel binnen de Provincie Vlaams Brabant die een vage tot concrete interesse hebben in FSC CoC certificering, maar eerst meer willen weten over de werkwijze en de implicaties ervan voor hun bedrijf. Tijdens een individueel kennismakend gesprek bij het bedrijf in kwestie, kan in detail en op maat van het bedrijf ingegaan worden op heel concrete vragen rond FSC hout, FSC certificering en/of aanverwante zaken.

Bedrijven kunnen hier volledig kosteloos gebruik van maken zolang het aanbod geldig is. Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier contact opnemen.