700ste Belgische FSC CoC certificaat voor Antwerpse sociaal-economische onderneming KUNNIG

05/03/2013

De in Antwerpen gevestigde sociaal-economische onderneming KUNNIG behaalde onlangs als 700ste Belgisch bedrijf een FSC Chain of Cusody (CoC) certificaat. FSC CoC gecertificeerde bedrijven zijn commercieel actief met hout- of papierproducten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en/of recyclage. Bijzonder is dat Kunnig als sociaal-economische onderneming met een breed aanbod aan diensten zowel met hout als papier actief is.

Het FSC label voor hout- en papierproducten geeft aan dat deze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen en/of vervaardigd zijn uit gerecycleerd materiaal. Wereldwijd hebben bijna 25.000 bedrijven een FSC CoC certificaat, wat hen in staat stelt om FSC producten met de nodige garanties te verkopen. In België werd onlangs de kaap van de 700 FSC CoC gecertificeerde bedrijven gerond toen de firma Kunnig een certificaat ontving.

KUNNIG is een sociaal-economische onderneming waar 180 werknemers met een arbeidshandicap tewerkgesteld zijn, en de firma werkt zowel met hout- als papierproducten. Het FSC CoC certificaat werd vooral behaald voor de activiteiten van de schrijnwerkafdeling, waar een breed gamma maatwerk op vraag van de klant gemaakt kan worden. Binnen de afdeling ‘handling’ worden dan weer diensten verleend rond het afwerken of inbinden van drukwerk en boeken.

Van links naar rechts: Marc Martens (Financieel Manager KUNNIG) - Pascale Innocent (Algemeen Directeur KUNNIG) - Bob Van Gorp (Verantwoordelijke procesbeheer en productie KUNNIG)
 

“Gezien de aard van onze activiteiten zit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen diep geworteld in onze bedrijfscultuur,” zegt Pascale Innocent (Algemeen Directeur KUNNIG), “en het behalen van een FSC CoC certificaat past hier ook perfect in.” “Mee op vraag van enkele klanten hebben we na het volgen van een opleiding via FSC België de stap tot het behalen van een FSC Chain of Custody certificering gezet ,” getuigt Pascale Innocent.

Het aantal Belgische bedrijven met een FSC CoC certificaat blijft in absolute cijfers gestaag groeien, en het gaat hierbij zowel over KMO's met enkele werknemers tot grotere bedrijven.

“Ondanks de economische crisis, zien we dat het aantal Belgische bedrijven met een FSC CoC certificaat systematisch blijft toenemen,” zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België). “Blijkbaar blijft de vraag naar FSC gecertificeerde hout-, bouw- en papiertoepassingen in de lift zitten, wat er mee voor zorgt dat steeds meer bosbeheerders zich ook geroepen voelen om een FSC boscertificering na te streven.”