Architecten en FSC hout

Wat het gebruik van FSC gelabeld hout in bouwtoepassingen betreft, speelt de architect vaak een cruciale rol. Meer en meer opdrachtgevers kiezen alvast bewust voor FSC gelabeld hout, wat dan door de architect correct vertaald moet worden in het ontwerpbestek. Klik hier voor meer informatie omtrent FSC opnemen in het bestek.

Maar ook wanneer de klant zelf niet meteen vragende partij is, kan de architect een zeer belangrijke rol spelen door de klant te informeren, te sensibiliseren en te overtuigen.

Bouwen met FSC hout

FSC België heeft aan handige gids opgemaakt gericht op architecten, opdrachtgevers en bouwbedrijven. Deze handleiding 'Bouwen met FSC hout' geeft naast een algemene uitleg over het FSC label praktische informatie om het gebruik van FSC hout in een bouwproject te vereenvoudigen en dit van de ontwerpfase tot de realisatie. Daarnaast staan er tal van praktische voorbeelden en getuigenissen in deze handleiding.

Hier kan u de handleiding inkijken en aanvragen indien gewenst.

www.goedhoutproject.be

Op de website www.goedhoutproject.be zijn Nederlandse en Belgische bouwprojecten te vinden, waarin hout met het keurmerk van de Forest Stewardship Council is toegepast. Doel van de website is om bezoekers inspiratie en informatie te bieden over de toepassing van verantwoord hout in de bouw en zo gebruik van verantwoord hout in Nederland en België te stimuleren.

Heeft u als architect een project gerealiseerd waarin FSC hout verwerkt is, dan kan u dit aanmelden bij FSC België voor opname op deze website. Graag ontvangen wij van uw project dit aanmeldformulier en bijhorende afbeelding(-en)  via info@fsc.be

FSC Houtstalenkistje

Ideaal ter illustratie in uw praktijk, is onze 3e editie van het houtstalenkistje. Dit bevat een assortment van 25 FSC-staaltjes europese en tropische houtsoorten en plaatmateriaal. Een bijhorende folder verschaft u uitleg omtrent deze staaltje.

Folder en praktische info

Meer informatie en/of meer engagement?

Heeft u als architect vragen omtrent het gebruik van FSC gelabeld hout? Of zoekt u leveranciers van bepaalde houtsoorten of houtproducten? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met FSC België met al uw vragen.

Wil u actief het gebruik van FSC hout bij uw klanten stimuleren, dan is een FSC convenant met FSC België mogelijk interessant voor u?