FSC Houtstalenkistje

3e editie

© FSC BelgiumHet aanbod aan FSC gelabelde houtsoorten en plaatmaterialen is de laatste jaren sterk toegenomen.

Hierbij gaat het zowel over traditioneel gekende houtsoorten en plaatmaterialen, maar ook over een groeiend aantal minder gekende, kwalitatieve houtsoorten. 


Helaas zijn alle kistjes van onze 3de editie de deur uit. Losse houtstalen, of een pakketje hiervan, zijn wel nog beschikbaar. Contacteer info at fsc point be voor de meest actuele mogelijkheden.


De vorige twee edities van het kistje – samen goed voor een 700-tal kistjes – vonden hun bestemming vooral bij lokale overheden of technische scholen. Bij deze laatste groep blijft de interesse echter bijzonder groot, en ook bij architecten bleek het kistje zeer populair. De houtstalen zijn daarnaast een goede leidraad voor aankopers bij overheden en bedrijven, of geschikt voor sensibilisatie van de burgers of klanten.

De 3e editie van het FSC houtstalenkistje bevat naar goede gewoonte een selectie van een 25-tal houtsoorten en plaatmaterialen in een FSC vurenhouten kistje. Hierdoor kan de gebruiker kennis maken met FSC hout uit Belgische en Europese FSC bossen, maar evengoed uit tropische bossen op 3 continenten. Nieuw met de vorige edities is dat het kistje voor het eerst FSC gelabeld isolatiemateriaal op houtbasis bevat, en dat er niet enkel aandacht is voor thermisch behandeld hout maar ook voor gelamineerd hout.

De bijhorende folder geeft technische uitleg over de opgenomen staaltjes, achtergrondinformatie rond het FSC label en duurzaam houtgebruik in brede zin, waaronder het belang van het gebruik van minder gekende houtsoorten.

De 3de editie van het FSC houtstalenkistje is uitgeput, alle kistjes zijn de deur uit.

De realisatie van dit 3de houtstalenkistje kon enkel dankzij de medewerking van de volgende partners: Agentschap voor Natuur en Bos, DLH Belgium, Eurabo, Martens Hout, Precious Woods Europe en Quintelier Gebr.


De juiste houtsoort voor de juiste toepassing

> Voor meer info, klik hier

Kies hout, kies FSC gecertificeerd hout

> Voor meer info, klik hier

Tropisch hout, het kan, het mag!

> Voor meer info, klik hier

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202