The requested content is not available in your language. You have been redirected to the default version:

Educatieve bio-boerderijmet hoevewinkel

Avelgem (PART-13)

Feniks (© BAST)© BAST


Beschrijving project:

De oude koeienstal werd met behulp van heel wat vrijwilligers omgebouwd tot een educatieve bio-boerderij. Het gebouw bestaat uit twee delen die verbonden worden door een zonnecapterende inkom-as: een wintertuin. De wintertuin fungeert als algemene inkom en tochtsas naar de verschillende ruimtes. De beglazing fungeert als passieve zonnewarmtecollector. Links van de wintertuin zijn er twee educatieve ruimtes voorzien. Rechts een atelier en kantoor. De duurzaamheidsprincipes zijn demonstreerbaar, waardoor het gebouw een educatieve waarde bevat.

Toepassing FSC®:

  • constructie: diverse secties massief vuren
  • gevelbekleding/randafwerking: planchet Louro Gamela
  • buitenschrijnwerk: Lariks 
  • binnenafwerking: mdf 18mm

Indiener van het project & architect:
BAST architects & engineers

Opdrachtgever:
Feniks vzw
Huis van de Mens

Houtleverancier:
Eurabo
Gent-Ronse

Aannemer:
De Noorboom
Ronse

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202