The requested content is not available in your language. You have been redirected to the default version:

Renovatie van sociale woningen ‘Cour Saint-Lazare’

Sint -Jans-Molenbeek (PUBL 6)

Cour Saint-Lazare (© Reporters)© Reporters


Beschrijving van het project:

Het complex van sociale woningen van de Cour Saint-Lazare te Molenbeek werd volledig vernieuwd. Het gebouw werd in 1927 gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Joseph Diongre, met de beroemde leuningen als typisch kenmerk. Vandaag omvat het gebouw 83 sociale woningen voor de Brusselse bevolking.

Met de energie en geest van de architect in het achterhoofd, werden de 83 sociale woningen volledig gerenoveerd. Het complex beschikt nu ook overemeenschappelijke voorzieningen (polyvalente zaal , fietsenstalling , lokaal vuilnisbakken ... ) en moderne technische faciliteiten. De gerenoveerde binnenplaats is enkel toegankelijk voor de bewoners. De gevels en daken werden volledig geïsoleerd en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning is geïnstalleerd, wat het energieverbruik uiteraard sterk reduceert.

Alle ramen en deuren werden vervangen door schrijnwerk in FSC gecertificeerd hout.

Toepassing FSC® :

  • 654 ramen en 103 deuren Eucalyptus Red Grandis afkomstig uit Uruguay 
    Houtvolume : 59,8 m³

Project ingediend door opdrachtgever:
Beliris - Bruxelles

Architect :
A.M. JMG Architectes associés et VK Engineering - Bruxelles

Leverancier van deuren en ramen  :
Pierret System sa - Transinne

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202