FSC Chain of Custody (CoC) certificering

© FSC Belgium

Wanneer hout- en bosproducten uit een FSC bos vertrekken, staan ze aan het begin van een vaak lange weg. 

Hout- en papierproducten passeren immers meestal langs verschillende bedrijven voordat ze als eindproduct bij een klant terecht komen.


Om ook aan de klant de garantie te geven dat het werkelijk om een FSC product gaat, is een controle doorheen de handelsketen noodzakelijk. 
Dit gebeurt via de FSC Chain of Custody certificering.


Wanneer elke schakel gecontroleerd is, blijft de garantie dat het om een FSC product gaat behouden. Enkel FSC gecertificeerde bedrijven kunnen deze FSC garantie dus doorgeven aan hun klant. Zodra de keten onderbroken wordt, door een niet-CoC gecertificeerde tussenschakel, verliest het product officieel zijn FSC claim.

FSC CoC gecertificeerde bedrijven worden minstens jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsinstellingen, die in essentie de traceerbaarheid van FSC producten doorheen uw bedrijf opvolgen (aankoop, verkoop, opslag, productie, ...).

Bedrijven die correct werken krijgen een FSC CoC certificaat met een bedrijfseigen FSC CoC code, een een licentiecode toegewezen. Enkel gecertificeerde bedrijven kunnen FSC labels aanbrengen op producten en/of de FSC claim opnemen in hun verkoopsfactuur.

De directe kosten van FSC CoC certificering zijn sterk afhankelijk van het type van certificaat, de keuze van certificeerder en de grootte en complexiteit van de onderneming.

In de hiernaast vermelde rubrieken kan u nog meer informatie vinden in verband met FSC CoC certificering in de praktijk. 

Ontdek hier de data voor de volgende FSC CoC opleidingen!

read more …

FSC project in de kijker

FSC in the picture
read more …

FSC in cijfers

Wereldwijd
228.858.026 ha FSC bos
49.388 FSC CoC certificaten
77.925 FSC CoC sites

België
28.999 ha FSC bos
730 FSC CoC sites

(cijfers 12/10/2021)

read more …
© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202