Welke voordelen biedt FSC certificering voor mijn bedrijf?

© FSC Belgium
Het behalen van een FSC Chain of Custody certificaat is zeker een positieve stap, en een rendabele investering.

Op voorwaarde uiteraard dat men hier zelf waar nodig een inspanning voor doet. Een FSC certificaat is positief voor uw imago én commercieel interessant.


Goed voor uw imago

Het FSC label is het best gekende label voor bosproducten van verantwoorde herkomst uit verantwoord beheerde bossen of recyclage. Het FSC label is trouwens het enige in zijn soort wat volgens milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace een geloofwaardige garantie biedt hiervoor. Door zelf een FSC Chain of Custody certificaat te behalen, en FSC gecertificeerde producten te commercialeren draagt uw bedrijf bij een verantwoord bosbeheer wereldwijd met de hoogste normen op sociaal en ecologisch vlak.

… en economisch interessant

De vraag naar FSC gecertificeerde producten blijft toenemen, zowel bij particulieren, bedrijven en overheden. Het groeiend aantal FSC gecertificeerde bedrijven is hiervoor ook een indicator. Steeds meer bedrijven behalen hun FSC certificaat om ook formeel toegang te hebben tot een groeiende marktvraag naar FSC gecertificeerde producten.

Vanzelfsprekend kan u als FSC certificaathouder ook actief bijdragen aan uw eigen succes: zet uw FSC aanbod in de kijker, praat erover met uw klanten (en leveranciers) en laat geen kans onbenut om uw FSC gecertificeerde producten te promoten. FSC België kan u hierbij ondersteunen, onder andere via de promotiematerialen die we ter beschikking stellen.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202