Waarom een FSC certificaat voor uw bos behalen?

FSC sign in forestFSC boscertificering is mogelijk voor zowel grote als kleinere bossen. Zo is het grootste FSC bos van België bijna 2.500 ha in omvang, terwijl het kleinste nog geen kwart hectare groot is.

Maar waarom zou u een FSC certificaat voor uw bos(sen) behalen? De redenen kunnen divers zijn, maar u ontdek er hier alvast enkele.


Trots op uw bos(beheer)

FSC certified Belgian forest

Als bosbeheerder draagt u zorg voor uw bos in al haar aspecten. Het FSC-keurmerk voor uw beheer toont aan dat uw bos beheerd wordt volgens strikte regels op ecologisch, sociaal en economisch vlak. En daar mag u fier op zijn !

Vraag naar FSC-hout

FSC hout Zoniënwoud

De vraag naar FSC-gecertificeerd hout zit wereldwijd in de lift. En dit geldt meer en meer ook voor lokaal geoogst hout. Met een FSC-certificaat kan u alvast FSC-gecertificeerd hout aanbieden.

Eenvoudig te behalen

Audit 2017 (1)

De meest eenvoudige manier om uw bos FSC-gecertificeerd te krijgen is aansluiting zoeken bij een bestaand groepscertificaat. Het ANB biedt hiertoe mogelijkheden, maar er zijn ook nieuwere initiatieven zoals SylvaNova. Spreek eventueel ook uw bosgroep erover aan. Bij FSC België staan we uiteraard tot uw dienst voor meer info 'op maat'.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202