FSC logolicentie-overeenkomst

FSC logolicentieWil uw bedrijf uw FSC-gecertificeerd aanbod in de kijker zetten in uw eigen communicatie? Of wil u communiceren rond het FSC-label in kader van uw aankoopbeleid? Via een FSC logolicentie-overeenkomst kan een niet-gecertificeerd bedrijf of organisatie de mogelijkheid krijgen voor een promotioneel gebruik van de FSC trademarks.


FSC-gecertificeerde bedrijven of organisaties, hebben uiteraard de meest uitgebreide mogelijkheden op vlak van het gebruik van de FSC-trademarks, zowel ‘on product’ labeling als op vlak van promotioneel logogebruik. Hun licentie-overeenkomst wordt administratief geregeld via hun certificeringsinstelling.

Maar ook niet-gecertificeerde bedrijven kunnen in bepaalde omstandigheden een logolicentie-overeenkomst afsluiten, die hen mogelijkheden biedt om promotioneel gebruik te maken van de FSC trademarks. Het gaat hier doorgaans over het commercieel gebruik van de FSC trademarks ter promotie van FSC-gelabelde producten in het assortiment (bvb in huis-aan-huisfolders, of online gebruik). Ook bedrijven die graag willen communiceren over hun aankoopbeleid, en hoe FSC-gecertificeerde producten hierin een rol spelen, kunnen dit via zo'n licentie formeel omkaderen.

Niet-gecertificeerde bedrijven en organisaties kunnen hiervoor terecht bij FSC België voor het afsluiten van zo’n FSC logolicentie-overeenkomst. FSC België staat dan in voor de controle van het correct gebruik van het FSC keurmerk, en waar nodig de verificatie van aankoopdocumenten van de FSC gecertificeerde producten. Bij interesse of vragen hieromtrent, kan u contact nemen met FSC België.

Ook in andere situaties, bijvoorbeeld wanneer u als adviesbureau informatie geeft omtrent het aankopen van FSC producten en/of het behalen van FSC certificering, kan het afsluiten van een FSC logolicentie-overeenkomst noodzakelijk zijn.

Voor niet-commercieel en/of zuiver informatief gebruik is een FSC logolicentie-overeenkomst niet steeds noodzakelijk.

Neem bij interesse, vragen of twijfel zeker contact op met FSC België.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202