FSC keurmerk en garantie

De beste garantie voor verantwoord bosbeheer

Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Hout en afgeleide producten of andere bosproducten die een FSC claim dragen, kunnen dit bovendien enkel wanneer ook de verwerkende keten van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt op vlak van traceerbaarheid.

De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Het FSC label is het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, alsook door sociale en economische actoren. Op vlak van het aantal bedrijven dat actief bezig is met FSC certificering, is het FSC systeem zowel in België als wereldwijd het grootste.


FSC gelabeld product

FSC-label on wooden toy packaging

Wanneer een FSC-gecertificeerd product 'fysiek' voorzien is van een FSC label op het product zelf en/of haar verpakking, dan is uiteraard meteen herkenbaar. Het gebruik van het keurmerk is strikt gereglementeerd en gecontroleerd.

Er bestaan 3 verschillende types van FSC labels.

Ongelabeld & B-to-B

FSCjoinery

Niet alle FSC gecertificeerde producten dragen een FSC label. Bij de verkoop van dergelijke producten geeft de factuur van de FSC gecertificeerde leverancier de garantie dat het om FSC producten gaat. En ook bij B-to-B transacties van FSC gecertificeerde producten zijn dergelijke garanties op factuur steeds een must.

Enkele goeie tips

  • Let op het FSC label op producten tijdens uw aankopen.
  • Koop niet-gelabelde FSC-gecertificeerde producten steeds bij een FSC-gecertificeerde firma. U kan deze makkelijk vinden via onze online leveranciersgids.
  • Controleer waar nodig de verkoopsfactuur op vlak van FSC garanties.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202