On-product FSC-label

Logogebruik op een FSC product

FSC-labeled productsEnkel FSC-gecertificeerde producten mogen fysiek een FSC-label dragen.

Dit label kan op of aan het product - of zijn verpakking - aangebracht worden.

Via een 'on-product' label kan men dus meteen een FSC-gecertificeerd product herkennen.


Geen FSC 'on product' logo aanbrengen zonder FSC CoC certificering
Het aanbrengen van een FSC logo op een product mag enkel gebeuren door bedrijven met een geldig FSC Chain of Custody certificaat (of onder hun verantwoordelijkheid). Deze bedrijven dienen hierbij zorg te dragen voor een correct gebruik van het FSC-logo. Een externe (via certificeringsinstelling) of interne goedkeuring (in geval van intern systeem voor self-approval) is hierbij vereist.

FSC label op drukwerk of op verpakkingen?
Steeds meer drukwerk of verpakkingen zijn 'fysiek' voorzien van een FSC-label, om aan te geven dat het papier of karton van verantwoorde herkomst betreft. Wil uw organisatie haar drukwerk ook van een FSC-label voorzien, dan kan dit vlot. Heel wat Belgische drukkerijen hebben reeds een FSC-certificaat en kunnen dus met de juiste garanties naar het gebruik van FSC-gecertificeerd papier een FSC 'on product' label opnemen in uw drukwerk. En ook wat FSC-gelabelde verpakkingen betreft zijn er heel wat FSC-gecertificeerde producenten.

Outsourcing van product labelling
Een FSC 'on product label' is in principe niet overdraagbaar, daar de licentiecode verwijst naar het bedrijf in kwestie..
Wel is het onder voorwaarden mogelijk dat een (gecertificeerde) opdrachtgever aan zijn (gecertificeerde) leverancier vraagt om zijn label (met zijn licentiecode) te gebruiken op de producten die voor hem (als opdrachtgever/klant) gemaakt worden. Belangrijk hierbij is dat dit dan via een onderlinge overeenkomst geregeld wordt (sjabloon op aanvraag beschikbaar).

Vragen?
Vanzelfsprekend staan we bij FSC België tot uw dienst voor al uw vragen rond FSC-keurmerkgebruik.

FSC in cijfers

Wereldwijd
228.858.026 ha FSC bos
49.388 FSC CoC certificaten
77.925 FSC CoC sites

België
28.999 ha FSC bos
730 FSC CoC sites

(cijfers 12/10/2021)

read more …
© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202