FSC op school

Wat kan een school of leerkracht doen?

FSCatSchoolEen school als consument kan kiezen voor FSC-gecertificeerd papier, drukwerk, en schoolmateriaal, of voor FSC hout in bouwprojecten.

Maar duurzaam bosbeheer - het waarom en hoe - kan ook geïntegreerd worden in de leerstof, zowel bij algemene vakken als bij specifieke vakopleidingen.


Aankoopbeleid

Op school wordt allicht aardig wat kantoormateriaal, papier en drukwerk gebruikt. En mogelijk koopt de school ook diverse materialen aan voor de leerlingen? Met een keuze voor FSC-gecertificeerde producten kan u als school ook mee bijdragen aan een beter bosbeheer wereldwijd.

Gaat uw school bouwen of verbouwen, dan kan ook hier voor FSC-gecertificeerd hout gekozen worden. Denk bijvoorbeeld ook aan speeltuigen, banken of schoolmeubilair. Heeft uw school ook hout nodig voor specifieke vakopleidingen? Waarom ook hier niet kiezen voor hout met het FSC keurmerk?

Op zoek naar FSC producten? Surf naar www.ikzoekFSC.be.

Duurzaam bosbeheer als leerstof

Ook inhoudelijk kan u als school of leerkracht bijdragen, door het thema 'duurzaam bosbeheer' binnen de leerstof aan bod te brengen. Inhoudelijk heeft het thema immers makkelijk aansluiting met specifieke vakken, maar evengoed vakoverschrijdend kan het aan bod komen.

Ontdek hier ons lespakket, en andere materialen om rond duurzaam bosbeheer en verantwoord houtgebruik aan de slag te gaan.

Houtvakonderwijs

Vanzelfsprekend is het belangrijk om de toekomstige houtprofessionals ook reeds bewust te maken van de schitterende grondstof waar ze mee werken. En hierin is duurzaam bosbeheer ook van belang: niet enkel voor duurzame houtproductie op lange termijn, maar bijvoorbeeld ook om een beeld te hebben van hoe ze hier later een rol in kunnen spelen. Vanuit FSC België proberen we alvast extra materiaal aan te bieden voor scholen en leerkrachten met een houtvakopleiding.
Ontdek er hier meer over.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202