Duurzaam houtgebruik in het vakonderwijs

Vanzelfsprekend is het belangrijk om de toekomstige houtprofessionals ook reeds bewust te maken van de schitterende grondstof waar ze mee werken. En hierin is duurzaam bosbeheer ook van belang: niet enkel voor duurzame houtproductie op lange termijn, maar bijvoorbeeld ook om een beeld te hebben van hoe ze hier later een rol in kunnen spelen.


Materiaal aanvragen?

FSC houtstalenkistje

Publicaties, folders en posters van FSC België zijn op aanvraag beschikbaar (mits beschikbaarheid). Bij grotere aanvragen worden waar nodig verzendingskosten aangerekend.

Houtstalen?
Regelmatig krijgen we de vraag naar houtstalen van houtsoorten die beschikbaar zijn met het FSC keurmerk. Zolang de voorraad strekt kunnen we een 'FSC Houtstalenkistje' aanbieden, wat alvast vlot zijn weg gevonden heeft naar heel wat scholen.

Lespakket

Learning

In het algemene FSC lespakket kan men al heel wat informatie terugvinden die geschikt is voor gebruik in het technisch houtonderwijs of andere relevante richtingen.

Aan de slag met FSC ?

ligstoel square

Heel wat scholen kiezen zelf voor FSC-gecertificeerd hout en plaatmaterialen voor gebruik in hun ateliers, en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen uiteraard. Soms komt hierbij ook de vraag om dit in de kijker te zetten, of om de producten die gemaakt worden met een FSC logo aan de man te brengen. Er bestaan hier zeker mogelijkheden voor - ook qua gebruik van het FSC logo - maar daar dit steeds 'maatwerk' is, neemt u hiervoor best contact op met FSC België.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202