Nieuws

Wednesday, 02 June 2021
Volgende FSC Chain of Custody opleidingen: 19/10 - 15/11 - 21/12/2021

Opleidingen & trainingen

FSC België organiseert regelmatig opleidingssessies voor bedrijven rond de vereisten van FSC Chain of Custody certificering. Deze opleidingen richten zich tot zowel niet-gecertificeerde bedrijven die overwegen een FSC certificaat te behalen, als tot reeds gecertificeerde bedrijven (bvb als opfrissing, voor nieuwe medewerkers, …).


Elke opleiding start met een beknopte inleiding over het FSC-systeem. Vervolgens gaat alle aandacht naar de praktische implementatie van FSC Chain of Custody certificering, waarbij de relevante normen in duidelijke taal en met praktische voorbeelden toegelicht worden. Naast de vereisten rond CoC certificering wordt ook aandacht gegeven aan het gebruik van het FSC-keurmerk.

Doel van de opleiding is om deelnemers de informatie mee te geven die ze nodig hebben in hun praktijk, om hun bedrijf voor te bereiden op FSC CoC certificering en/of een goede, interne opvolging te verzekeren. Deelnemers aan de opleiding zijn dan ook vooral kandidaat-certificaathouders en bestaande certificaathouders, waarbij deze laatste de opleiding volgen als opfrissing of als introductie voor nieuwe medewerkers. Ook voor aankopers van retailers kan de opleiding interessant zijn, daar het een volledig beeld geeft rond hoe leveranciers met FSC-certificering aan de slag kunnen gaan.

Deelnemers krijgen het opleidingsmateriaal, en andere relevante informatie volledig digitaal ter beschikking, zodat ze ook nadien vlot hun weg hierin vinden. Tijdens de opleiding kunnen er uiteraard vragen gesteld worden, en ook nadien is verdere ondersteuning mogelijk.

Merk op dat voor bedrijven die graag meerdere deelnemers naar onze opleiding willen sturen het mogelijk interessant(er) kan zijn om een 'InHouse' opleiding aan te vragen. Dit kan immers op locatie, voor een groter aantal deelnemers en meer 'op maat' van de eigen werking. Voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden, kan u steeds contact opnemen.

EERSTVOLGENDE OPLEIDING(EN):

 • dinsdag 19 oktober 2021 te Gent (Flanders Expo gent - nadien beursbezoek Prowood 2021 mogelijk)
 • maandag 15 november 2021 te Leuven (Business Brewery - Interleuvenlaan 62 - 3001 Heverlee)
 • dinsdag 21 december 2021 te Leuven (Business Brewery - Interleuvenlaan 62 - 3001 Heverlee)
 • Franstalige opleidingen: bekijk de data hier

PRAKTISCHE INFORMATIE & INSCHRIJVING

In het kader van de corona-maatregelen voorzien we - zolang deze nog van toepassing zijn - voldoende plaats zodat de ‘social distancing’ gegarandeerd kan worden: we gebruiken een ruime, goed verluchte zaal en het aantal deelnemers is beperkt zodat iedereen op ruime afstand van mekaar zit. Een mondmasker tijdens de opleidingen is niet verplicht, maar wel bij verplaatsingen in het bedrijvencentrum.

Programma:

 • 09u50 Ontvangst deelnemers
 • 10u00 Start FSC CoC opleiding
 • 11u10 Koffiepauze
 • 11u20 Vervolg FSC CoC opleiding
 • 12u30 Einde opleiding

Kostprijs:

 • 150 euro (exl BTW) per persoon voor niet-gecertificeerde bedrijven
 • 110 euro (exl BTW) per persoon voor reeds gecertificeerde bedrijven
 • Tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf aan halve prijs.

Voorafgaandelijke inschrijving is verplicht via contact at be.fsc point org.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202