Nieuws

Thursday, 03 September 2015
Nieuwe handleiding ‘Bouwen met FSC hout’ voor bouwprofessionals

Bouwen met FSC hout-2 (© FSC Belgium)© FSC Belgium

Deze handleiding geeft informatie en tips op maat voor professionals actief in de bouwsector en opdrachtgevers, en dit van beleid over ontwerp tot bij de oplevering. De gids is gratis beschikbaar op aanvraag alsook online.


Steeds meer opdrachtgevers, architecten en bedrijven uit de hout- en bouwsector kiezen voor het werken met FSC gecertificeerd hout. Het FSC label van de Forest Stewardship Council wordt wereldwijd aanzien als de beste garantie voor een herkomst van houtproducten uit verantwoord beheerde bossen. Een keuze voor FSC gecertificeerd hout helpt dus mee de bossen wereldwijd in stand te houden.

Zowel het aanbod aan FSC gecertificeerde houtproducten, als het aantal FSC gecertificeerde leveranciers en aannemers blijft in stijgende lijn zitten. Uiteraard zijn er nog uitdagingen, onder meer om het gebruik van FSC gecertificeerde houtproducten bij bouwprojecten verder te doen toenemen. In de praktijk staat of valt het gebruik van FSC gecertificeerd hout vaak met het al dan niet hebben van voldoende kennis en informatie omtrent het werken met FSC gecertificeerde houtproducten. Niet dat het allemaal zo complex is, integendeel: met de juiste informatie kan men juist vlot aan de slag.

De handleiding ‘Bouwen met FSC hout’ wil geïnteresseerden de juiste, praktische informatie en houvast bieden om de keuze voor FSC gecertificeerde houtproducten zo efficiënt mogelijk in de praktijk te brengen. Concrete informatie, tips en voorbeelden – gaande van het formuleren van doelstellingen en het opmaak van de lastenboeken, over ontwerp- en uitvoeringsfase tot na de oplevering – moeten de lezer (en haar/zijn organisatie) gericht op weg helpen naar een succesvol gebruik van FSC gecertificeerde houtproducten.

De handleiding is een publicatie van FSC België en kwam tot stand met de steun van de European Sustainabe Tropicial Timber Coalition. Geïnteresseerden kunnen zolang de voorraad strekt een gratis exemplaar aanvragen via info at fsc point be.

De handleiding is eveneens online beschikbaar, (zie downloads hieronder) en bestaat ook in het Frans en in het Engels.© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202