Nieuws

Wednesday, 24 October 2018
Winnaars FSC Project Awards 2018 bekendgemaakt op Prowood, Gent!

WinnersFSCProjectAwards2018

Binnen een 4-tal categorieën hebben een 36-tal projecten meegedongen naar een van de 'FSC Project Awards2018'.


De 3 finalisten en uiteindelijke winnaar in elke categorie werden bekendgemaakt op het event 'Bouwen met hout' op 23 oktober 2018 in marge van de vakbeurs Prowood 2018.

Tijdens het event werd door diverse sprekers duidelijk in de verf gezet dat hout hét veelzijdige bouwmateriaal bij uitstek is, zowel in het verleden, het heden als zeker ook de toekomst. Als natuurlijk en hernieuwbaar materiaal heeft hout als grondstof een streepje voor op heel wat alternatieve bouwmaterialen. Diverse sprekers gaven aandacht aan de diverse technieken rond houtbouw, waaronder houtskeletbouw en CLT, maar ook isolatie met hout en het gebruik van gelamelleerde houtproducten kwamen uitvoerig aan bod.

Een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen is hierbij uiteraard een must, en hier kan het FSC-keurmerk deze garantie bieden. Via het uitreiken van de FSC Project Awards wil FSC België aantonen dat FSC-gecertificeerde houtproducten steeds vlotter beschikbaar worden. Een 36-tal diverse projecten - verdeeld over 4 categorieën - namen deel aan de tweede editie van deze awards. Aan het einde van het event was de tijd gekomen om per categorie de 3 finalisten en de uiteindelijke winnaar aan te duiden, dit op basis van de beoordeling van een 6-koppige jury.

De winnaars en finalisten per categorie zijn de volgende:

Categorie 'Buiteninfrastructuur'

Winnaar: Westerstaketsel oostende

2e & 3e plaats Categorie 'Buiteninfrastructuur'

Categorie 'Particulier'

Winnaar: Particulier gebouw VDN

2e & 3e plaats Categorie 'Particulier Gebouw'

Categorie 'Projectbouw'

Winnaar: Quadriville mobiele werkplaats

2e & 3e plaats Categorie 'Projectbouw'

Categorie 'Publiek gebouw'

Winnaar: Natuurpark het Zwin

2e & 3e plaats Categorie 'Publiek gebouw'

Bedankt aan alle deelnemers voor het indienen van hun inspirerende projecten en vooral hun keuze voor FSC gebruik in hun houttoepassingen. Bedankt ook aan Ecobos voor de trofeeën in FSC gecertificeerde berk.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202