Nieuws

Tuesday, 29 September 2020
Altripan kiest resoluut voor FSC-gecertificeerde berkenmultiplex

Russian birch forest (© FSC AC)© FSC AC

Op FSC Friday (25/09/2020) kondigde Altripan aan dat het vanaf heden enkel nog berkenmultiplex met FSC-keurmerk zal importeren.


Als voortrekker op vlak van plaatmaterialen van verantwoorde herkomst heeft Altripan reeds een heel ruim FSC-gecertificeerd aanbod in diverse types van plaatmaterialen (multiplex, OSB en MDF). Met de beslissing om vanaf heden enkel nog FSC-gecertificeerde berkenmultiplex aan te kopen neemt dit aanbod nog verder toe.

Sinds de invoering van de EUTR (EU Timber Regulation) zijn importeurs verplicht om met de grootst mogelijke ijver te onderzoeken of de legale herkomst van houtproducten die ze invoeren gegarandeerd kan worden. Altripan heeft ervoor gekozen om zich hiervoor te laten bijstaan door Track Record Global, een wereldwijde autoriteit in risicobeheersing.

‘Hun proactieve keuze om zoveel mogelijk plaatmaterialen met een 3rd party certificering aan te bieden past zeker ook in dit kader, maar is eveneens een duidelijk engagement om maximaal in te zetten op producten afkomstig uit duurzaam bosbeheer,’ zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), ‘en met een dergelijk engagement zijn ze zeker ook marktleider in hun sector.’


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202