De Sustainable Development Goals (SDGs) & FSC

De SDGs van de VN zetten de krijtlijnen uit voor de mondiale duurzaamheidsambities. Duurzaam bosbeheer zit hierin stevig verankerd.

SDGDe ‘Sustainable Development Goals’ (SDGs) zijn een set van universele doelstellingen en indicatoren die door de Verenigde Naties geformuleerd zijn om lidstaten te helpen bij het bepalen van hun beleid voor de komende 15 jaar. De SDGs willen vooral een einde maken aan armoede, en gelijkheid, welvaart, vrede en duurzaamheid bereiken voor de hele wereldbevolking en de planeet.

Boscertificering is alvast één van de indicatoren waarmee de vooruitgang van de ‘Life on Land’ SDG gemeten zal worden. Terecht, daar naast de focus op het duurzame bosbeheer er ook een duidelijke link is met thema’s zoals water en energie, en de strijd tegen klimaatverandering. En vanzelfsprekend maakt duurzaam bosbeheer en certificering deel uit van het streven naar een duurzame productie en consumptie.

Van de 17 mondiale doelstellingen zijn er een 11-tal waarvan we overtuigd zijn dat FSC een verschil kan maken,” zegt John Hontelez (FSC Chief Advocacy Officer). “Zo draagt FSC certificering direct en indirect ook bij in de strijd tegen armoede en honger, voor het bevorderen van de gelijkheid tussen man en vrouw of het streven naar ‘leefbaar werk.”

Ontdek hier hoe FSC-certificering bijdraagt tot het realiseren van de SDGs (video-filmpjes).


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202