Uw bedrijf en FSC

Kiest uw bedrijf ook al voor FSC gecertificeerde producten?

ManmetbladBedrijven kunnen als consument uiteraard zelf kiezen voor FSC-gecertificeerde hout-, bouw-, papier- of verpakkingstoepassingen, en zo bijvoorbeeld concreet invulling geven aan hun MVO-ambities.

Voor bedrijven die ook commercieel actief zijn met dergelijke producten, bestaan er mogelijkheden om als FSC licentiehouder met de juiste garanties FSC-gecertificeerde producten te vermarkten.


Aankoopbeleid hout & papierproducten

Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen kiezen voor FSC gecertificeerd papier, kantoormaterialen en drukwerk. Of qua houtgebruik, voor het gebruik van FSC hout in hun bouwprojecten en/of voor FSC gecertificeerde materialen en meubels voor hun kantoorinrichting. Ook als bedrijf kan u kiezen voor het aankopen van FSC gecertificeerde hout & bouwtoepassingen en papierproducten. Wist u trouwens dat u ook rond verpakkingen een duurzame keuze voor FSC-gecertificeerde verpakkingen kan maken?

Commercieel actief met FSC producten?

Indien uw bedrijf ook commercieel actief is met hout, papier, afgeleide producten of andere bosproducten, dan kan u uiteraard ook in uw aanbod kiezen om meer FSC-gecertificeerde producten aan uw klanten aan te bieden. Indien uw bedrijf deel is van de verwerkende keten of handelsketen, dan is een Chain of Custody certificaat het overwegen waard. Verkoopt uw bedrijf eerder afgewerkte FSC-gelabelde producten aan eindklanten, dan biedt een FSC keurmerklicentie-overeenkomst u mogelijk een meerwaarde.

Engagement of samenwerking?

Wil u als bedrijf actiever betrokken zijn bij FSC België, via een engagement rond verantwoord aankopen (met ondersteuning waar nodig), dan is een FSC convenant misschien iets voor uw organisatie?

Is uw organisatie commercieel actief met FSC-gecertificeerde producten, en zoekt u hierin samenwerking, ondersteuning of win-win-situaties, dan mogen we u misschien verwelkomen in onze FSC Bedrijvengroep.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202