Een engagement voor een duurzaam aankoopbeleid?

Via een 'FSC convenant' kan u een engagement aangaan, met ondersteuning waar nodig

© FSC A.C.Uw organisatie, instelling, bedrijf of bestuur wil een duidelijke keuze maken voor verantwoord hout- en papiergebruik ? Mogelijk past dit in uw bredere MVO-ambities.

In elk geval is kiezen voor verantwoorde hout- en papierproducten een vrij eenvoudige, concrete stap mét impact.


Misschien wil u deze keuze ook omkaderen via een concreet engagement? Dan is het afsluiten van een 'FSC convenant' misschien het overwegen waard. Een juridisch bindend contract is het niet, maar wel een statement met ambitie, waarbij FSC België ook klaar staat om u praktisch bij te staan waar wenselijk.


Waarom een 'FSC convenant'?

Uw organisatie, instelling, bedrijf of organisatie wil een duidelijke keuze maken voor verantwoord hout- en papiergebruik ? Via het afsluiten van een 'FSC convenant' kan u een duidelijk engagement nemen voor het verantwoord gebruik van hout- en/of papierproducten.

Door het afsluiten van zo'n FSC convenant kan u uw engagement kracht bij zetten, en - in samenwerking met FSC België - tot een praktisch stappenplan omzetten. Bijkomend geeft u hiermee een duidelijk signaal naar uw leveranciers en belanghebbenden.

Verantwoord hout- en papiergebruik, wat is dat?
Verantwoord gebruik van hout- en papierproducten omvat uiteraard vereisten rond de herkomst van deze producten. Een keuze voor FSC gelabelde producten en/of producten uit gerecycleerd materiaal (al dan niet voorzien van het FSC recycled label) is hierin een cruciaal element.

Verantwoord gebruik gaat echter verder dan dit, daar het ook elementen omvat rond het doordacht, spaarzaam en juist gebruik. Spaarzaam omspringen met papier, en alle overtollig gebruik vermijden bijvoorbeeld. Of op vlak van houtgebruik kiezen voor de juiste houtsoort voor de juiste toepassing bijvoorbeeld, en dit in een doordacht en efficiënt ontwerp.

De FSC convenant praktisch
Het ondertekenen van een FSC convenant kan een praktisch middel zijn om de eigen doelstelling, bijvoorbeeld in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in de praktijk om te zetten. In een convenant legt men vast welke doelen men stelt ten aanzien van het toepassen van FSC-hout en verantwoord papiergebruik in de organisatie, en dit binnen een bepaald tijdskader. Het convenant is ambitieus maar ook realistisch, en wil ook een duidelijk signaal geven aan de hout- en papiermarkt: (vraag creëert aanbod).

Heeft u vragen of interesse, aarzel niet ons te contacteren via info at fsc point be


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202