Herinrichting Engels Plein,Vaartkom

Leuven (EXT-3)

Vaartkom (© FSC Belgium)© FSC Belgium


Beschrijving project:

De stadsvernieuwing rond de Leuvense Vaartkom is reeds enkel jaren volop aan de gang.
Deels verborgen onder het viaduct van de ring, in de schaduw van bestaande en nieuwe blokken aan de noordkant van de Vaartkom en aan de voet van de Keizersberg ligt het Engels plein.

Na het verleggen van de weg zit de afwerking van het Engels plein nu in zijn laatste fase.

Op dit plein worden drie grote houten terrassen aangelegd in FSC gecertificeerde Massaranduba, en voorzien van hangbanken in FSC hout en staal.


Toepassing FSC® :

  • Massaranduba, 38 m³, zowel voor de onderbalken als de dekdelen van de drie terrassen
  • Iroko, 0.35m³, voor de hangbanken

Indiener van het project: 
Van Raak L. bvba

Opdrachtgever:
Betonac 

Bouwheer:
Stad Leuven

Houtleverancier:
Lagae
Kortrijk

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202