Mobiele werkplek Quadriville

(PROJ-4)

Quadriville4
Quadriville2
Quadriville3
Quadriville5
Quadriville1


Ligging project:
Grensstraat 9 - Herenthout

Beschrijving project:
Het heeft iets van een Matroesjka: zo’n Russisch houten popje waar een steeds kleiner wordend exemplaar binnenin zit. Want het is een gebouw in een gebouw: in de buik van een gigantische, ongezellige en lawaaierige loods wilden wij uiterst mensvriendelijke burelen.

Maar het meest lijkt het nog op een meccano XXL.
Deze constructie is immers telkens opnieuw af te bouwen en ergens anders weer neer te planten. Ze is 100% herbruikbaar en bestaat alleen uit FSC gecertificeerd hout [Radiata Pine uit Polen] en spanbanden.

Ontwerper en bouwer Wout Fierens heeft ze ‘QuadriVille’ genoemd. Niet omdat wij in onze drukkerij ‘quadri’ drukken. Wél omdat de basis en het vertrekpunt van deze universele puzzel een vierkant van 4 op 4 is. Elk element en iedere structuur in QuadriVille is een vermenigvuldiging of deling van dit vierkant. Je kan overal een meetlat naast leggen. Meestal kom je 20mm, 40mm, 80mm, 120mm, 160mm en 200mm tegen. Daardoor is de uiteindelijke constructie ook 12m lang, 3,2m hoog en 5,6m breed geworden. Dat is geen toeval. You get the gist: dé basisstructuur van QuadriVille is een vierkant van 4 op 4.

Het is er bijzonder aangenaam vertoeven.
Dus het werk dat binnenin gebeurt draait alles behalve ‘vierkant’!

Toepassing FSC® :
FSC Radiata Pine, circa 200 platen

Oplevering:
september 2018


< terug naar de overzichtspagina

Quadriville interieurQuadriville interieur

Indiener van het project en bouwheer:
Drukkerij zwartopwit.be

Architect:
Wout Fierens

Houtleverancier:
Houtboerke

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202