Studio Barelstraat - Woning en kantoor vrij beroep

Bornem (PART-10)

Studio Barelstraat


Beschrijving project:

op een nagenoeg vierkant perceel bakent de diagonale grenslijn van een BPA een driehoekige bouwzone af. Binnen deze bouwzone werd een volume opgetrokken met een driehoekige footprint met gelijkvloerse en eerste verdieping.
Centraal in het volume bevindt zich de verticale circulatie met aan één zijde een kantoorruimte voor vrij beroep, aan de andere zijde de privatieve leefruimten. op de eerste verdieping bevinden zich rond de kern vier slaapkamers en twee badkamers.

Kenmerkend voor het project is de gevel, deels uit een een houten gevelbekleding en deels uit gevelmetselwerk, die als een continue, doorlopende huid rond het volume is gespannen, zich sluitend naar de straatzijde, zich openend naar tuinzijde en achterliggend recreatiegebied.
De glooiingen en afrondingen die zowel het uitzicht buiten als de ruimte binnen kenmerken, geven het geheel een zachte en rustgevende uitstraling.


Toepassing FSC®:

Gevelbekleding in FSC Padoek: circa 185m²
Vertikaal geplaatste beplanking 85 x 15 mm met open voeg.


Indiener van het project & architect:
Bvba Studio Klein Brabant
Bornem

Opdrachtgever:
Pollentier Ignace
Bornem

Houtleverancier:
Cras 
Halen

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000202